Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Restoran Ličko selo, Udbina bb, Udbina

Lokalnih namirnica kupuju samo onoliko koliko odmah potroše

Marina Borovac
25.04.2022.
u 22:15

Za našeg posjeta u dnevnoj je ponudi bio lički ručak – kupus i meso – no mi smo se odlučili za roštilj pa smo odabrali punjenu vješalicu i krumpir, za koji nam rekoše da je uistinu lički, a ne iz Egipta kako to često biva.

Na vrhu udbinskog brda, nedaleko od benzinske crpke, nalazi se Ličko selo, jedan od dva restorana koliko ih u Udbini ima. Vlasnik je Zoran Janković, čovjek koji je u ugostiteljstvu još od 1990. godine. Najprije je radio u Zagrebu, a od prije dvadeset godina je u Udbini. Jela ispod peke (koja treba prethodno naručiti) i jela s roštilja adut su ovoga restorana zbog čega se gosti i vraćaju. U ponudi su i gableci, ćevapi, pizze...

Za našeg posjeta u dnevnoj je ponudi bio lički ručak – kupus i meso – no mi smo se odlučili za roštilj pa smo odabrali punjenu vješalicu i krumpir, za koji nam rekoše da je uistinu lički, a ne iz Egipta kako to često biva. Naime, kuhinja Ličkog sela temelji se na svježim lokalnim namirnicama, a oni koji ovamo dulje dolaze kažu kako Janković nikada ne gomila meso u hladnjaku, već svaki dan ide po svježe. Ne kupuje puno, nego onoliko koliko će se odmah i potrošiti. U Ličkom selu s izborom jela nismo nimalo pogriješili, vješalica je bila vrlo ukusna. Za lijepog vremena gosti radije borave na prostranoj terasi.

Drugi se udbinski restoran zove Robert i zbog povoljnih gableca godinama slovi kao omiljeno odredište kamiondžija pa je prostrani parking uvijek pun šlepera raznih registarskih oznaka. Od lani su vlasnici restorana Metkovka Jelena i njezin suprug Mario Adrinek iz Popovače. U Udbinu su njih dvoje doselili još 1996. godine. Jelena se smije i kaže da im se tu "zaustavio automobil" na putu između Metkovića i Popovače. Kad su ga preuzeli, ime restorana nisu htjeli mijenjati, a kažu da će tako i ostati jer je pod tim imenom prepoznatljiv mnogima.

– Sami pravimo ćevape, pljeskavice, kobasice za roštilj... – pohvalila nam se Jelena dodavši da imaju puno planova za proširenje turističke ponude, ali je problem u tome što muku muče s radnom snagom pa sami jednostavno ne mogu sve stići.

Izbor i kvaliteta jela-(do 50 bodova)       45

Izbor i ponuda pića-(do 15 bodova)       12

Posluga i ljubaznost-(do 10 bodova)     10

Dojmovi i prostor-(do 20 bodova)           16

Ukupnost ponude-(do 5 bodova)             4

Ukupno:       87

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije