Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Kvaliteta potvrđena na najprestižnijim domaćim i svjetskim vinskim natjecanjima

Kvaliteta potvrđena na najprestižnijim domaćim i svjetskim vinskim natjecanjima
Foto: Promo
PR
Autor
PR članak
20.12.2017.
u 16:00

Decanter World Wine Awards 2017. koji je održan u Londonu nagradio je Kutjevo d.d. sa tri medalje i preporukom.

Vrhunsku kvalitetu vina Kutjeva d.d. potvrđuju brojne osvojene medalje na brojnim svjetskim vinskim natjecanjima kao što su Concours Mondial de Bruxelles, Decanter World Wine Awards i Mundus Vini.

Kutjevo d.d. osvojilo je čak četiri brončane medalje na jednom od najcjenjenijih svjetskih ocjenjivanja vina Concours Mondial de Bruxelles, ove godine održanom u Španjolskoj. Kroz tri dana, vina je ocjenjivalo 320 sudaca iz 50 zemalja. Između 9080 ocijenjenih uzoraka, Vrhunska graševina berba 2016., Graševina de Gotho berba 2016. te Graševine Turković berbe 2015. i 2016., osvojile su brončana priznanja.

Decanter World Wine Awards 2017. koji je održan u Londonu nagradio je Kutjevo d.d. sa tri medalje i preporukom. U konkurenciji od 17200 vina ocjenjivanih od strane 219 internacionalnih stručnjaka i enologa, Kutjevo d.d. je osvojilo dvije srebrne medalje, jednu brončanu medalju te Decanterovu preporuku za Graševinu Turković berbe 2015. Srebro su osvojile Vrhunska Graševina berba 2016. i Graševina de Gotho berba 2016., dok je Graševina Turković berbe 2016. nagrađena brončanom medaljom.

Graševina Turković berbe 2016. osvojila je srebrnu medalju na prestižnom ocjenjivanju Mundus Vini održanom u njemačkom gradu Neustadt an der Weinstrasse. Na ocjenjivanje je pristiglo čak 4281 uzorka vina iz cijelog svijeta, od čega je 25 uzoraka bilo iz Hrvatske. Vina je ocjenjivalo 164 degustatora-ocjenjivača iz 41 zemlje.

Od domaćih natjecanja, vrijedno je istaknuti Festival graševine u okviru kojega je održano ocjenjivanje vina sorte graševina. Kutjevo d.d. je i ove godine ostvarilo velike rezultate. Za najbolje ocijenjeno vino predikat (Šampion predikatnih vina) odabrana je “Graševina ledeno vino” 2015. Uz navedeno osvojene su još i dvije velike zlatne medalje, šest zlatnih medalja i tri srebrne medalje.

Vrhunska Graševina predstavlja prvo vrhunsko vino kontinentalne Hrvatske. Ima raskošnu aromu zrelog grožđa, sklad svih komponenti sorte i jednu posebnu plemenitost u okusu koju je teško definirati. Aroma je lijepo oblikovana, a okus je reljefan, profinjen i pun, bogat ekstraktom koji završava s karakterističnom i blagom gorkosti.

Graševina de Gotho proizvedena je iz grožđa s posebnog vinogradarskog položaja Hrnjevac, malo kasnije branog. Profinjeno, slojevito i kompleksno, ovo je vino moćnog okusa i mirisa, fine zrelosti i dugog trajanja nakon što je šest mjeseci odležalo u novim barrique bačvicama.

Graševina Turković je vrhunsko polusuho vino s posebnog položaja Vetovo, brana u fazi prezrelog grožđa kada je 10 % bobica već u sušicama. Predstavlja slojevito vino, šarolikih cvjetnih nota s aromom dozrela voća harmonično spojenom s gorkošću orašastih plodova te protkano svježinom citrusnih nota.

Želite prijaviti greške?