Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Kuhar otkrio odličan trik: Evo kako ćete dobiti najkremastiji pire krumpir

Samo jedna promjena u pripremi pomoći će vam u dobivanju savršeno kremastog pire krumpira.
01. studenoga 2020. u 20:40 8 komentara 41265 prikaza
Foto: shutterstock

Morgan Hipworth, osnivač bistroa Morgan Bakehouse u Melbourneu, Australija, podijelio je svoj jednostavan trik kako napraviti najkremastiji pire krumpir, a sve što je potrebno je malo mlijeka, kako prenosi Daily Mail. U videu koji možete pogledati ispod detaljno je objasnio svoju metodu pripreme.

@morganhipworth

do you prefer smooth or lumpy mashed potato? 🤤 ##food ##yum ##foryou ##cooking

♬ original sound - Morgan Hipworth

Sastojci:
500 grama krumpira
100 grama maslaca
100 mililitra mlijeka
Morska sol 

Priprema:
Ogulite i narežite krumpir na velike komade. Kuhajte  ih u loncu s obilnom količinom morske soli.

Ocijedite krumpir i zgnječite ga dok ne postane mekan. Vratite na laganu vatru i miješajte pet minuta.

U drugu posudu ulijte mlijeko i pustite da zavrije. Polako ga dodajte smjesi krumpira, zajedno s maslacem.

Miješajte dok krumpir ne postane lagan i pahuljast. Po potrebi dodajte sol.

Recept slavne glumice srušio internet: Svi su poželjeli pripremiti krumpir na ovaj način:

1 / 6
Inspiracija za danas Brza i jednostavna večera: Zapečeni njoki s rajčicom i mozzarellom nestat će u trenu Huawei PETAL SEARCH Kako najlakše skinuti top aplikacije poput Tik Toka ili Deezera na vaš Huawei mobitel Od polja do stola Zelena strategija OD POLJA DO STOLA: Strategija koja otkriva pozadinu održivog razvoja Samo na Večernji TV-u Stručnjakinja objasnila zašto mladi nemaju poduzetnički duh i je li euro bolji od kune
Ivo Žinić
Politički kraj još jednog HDZ-ovca
Žinić gubi kuću koju mu je ‘darovala’ država?
HUB
Napravite prvi korak
Financijske poteškoće moguće je riješiti
  • mrzimcrvenekmerove:

    pa zar netko pravi pire a da ne doda malo maslac u mlijeka? halo

  • Korisnik.ri:

    Šta je to otkrio, pa i ja stavljam mlijeko i malo ulja i sol, a stavljaju i drugi koliko sam upoznat i to 35 godina pamtim već.

  • Avatar BosnaArgentina
    BosnaArgentina:

    Sutra u novom broju: kako napraviti kruh od brašna?