Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Brza i jednostavna večera: Zapečeni njoki s rajčicom i mozzarellom nestat će u trenu

Rajčica, sir i njoki - formula s kojom ne možete dobiti loše jelo.
29. listopada 2020. u 16:21 1 komentara 10345 prikaza
Foto: shutterstock

Za večeru uvijek tražimo neko jelo koje možemo pripremiti brzo i jednostavno, bez puno sastojaka. Ako ne želite provesti puno vremena u kuhinji nakon posla, ovo je idealan recept za vas.

Sastojci koji vam trebaju:
1 žlica maslinovog ulja
1 luk
1 crvena paprika
400 g pelata 
500 g njoka
1 žličica bosiljka, malo soli i papra
125 g mozzarelle

Prava atrakcija na cesti do Zagreba! Cijelo dvorište puno im je bundeva 😊

Priprema:
Zagrijte ulje u velikoj tavi, a na njemu onda ispržite sitno nasjeckani luk i papriku. Dodajte češnjak, pričekajte da pusti svoju aromu, a zatim dodajte sjeckanu rajčicu.

Kuhajte 10 minuta i povremeno miješajte. Skuhajte njoke prema uputama na pakiranju, umiješajte ih u umak, začinite i sve prebacite u posudu za pečenje. 

Posipajte mozzarellom i pecite deset minuta na 200°C, sve dok se sir ne otopi.

Recept za krumpire oduševio je internet: Isprobajte ovu metodu!

1 / 6
Od polja do stola Zelena strategija OD POLJA DO STOLA: Strategija koja otkriva pozadinu održivog razvoja Samo na Večernji TV-u Stručnjakinja objasnila zašto mladi nemaju poduzetnički duh i je li euro bolji od kune Huawei PETAL SEARCH Kako najlakše skinuti top aplikacije poput Tik Toka ili Deezera na vaš Huawei mobitel Recept Sjemenke bundeve nemojte bacati - možete pripremiti ukusnu i zdravu grickalicu
Svečano otvorenje poslovnice Eurospina u Požegi
opoziv proizvoda
Zbog pesticida se s hrvatskih polica povlače popularne grickalice: Evo kako do povrata novca
Borba protiv raka
BORBA ZA ZDRAVLJE
Čak 90% dijagnosticiranih s rakom pluća u Hrvatskoj umire jer se otkriva prekasno