Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
luksuz i u zagrebu

Kilogram pršuta 2000, boca šampanjca 100.000 kuna!

luksuzni pršut
Foto: Goran Jakuš/PIXSELL
1/7
09.12.2011.
u 11:00

Ponuda skupocjenih proizvoda ne zaostaje, a kupaca dubokog džepa ima

Koliko god zbog recesije stiskali remen, Hrvati, čini se, ne žale potrošiti kada je u pitanju slastan zalogaj ili dobra kapljica. Vinoteke s biranim vinima odlično posluju, restorani također, a potražnja za delikatesnom hranom ne smanjuje se cijele godine. U predblagdansko vrijeme traže se i darovi iz višeg cjenovnog razreda, no ne zaostaje, doznajemo u gourmet-butiku Bonkulović, ni prodaja suhomesnatih proizvoda, sireva te svakodnevna ponuda “iz frižidera”.

Za gurmane duboka džepa

Među najtraženijim ekskluzivnim proizvodima je jedan od najboljih pršuta na svijetu Jamón ibérico de Bellota ili Pata negra, od svinje hranjene isključivo žirom, a stoji 2000 kuna za kilogram. Zagrepčani su redoviti kupci i talijanskog pršuta San Daniele, parmezana, mozzarele di buffalo te vrhunskih vina Louis Roederer Christal za 2325 kuna te Château Mouton Rothschild za 3477 kuna. Tražena su gusja te pačja jetra za 365 i 543 kune za 100 grama, Acetto Balsamico tradizionale di Modena koji stoji 988 kuna za 100 ml te kavijara Beluga koji stoji 80 tisuća kuna za kg.

– Nitko, kažu u Bonkuloviću, nije došao po kilogram, no upita kupaca ima pa su zato odlučili uvesti ga iako je kavijar Beluga unaprijed rasprodan na svjetskom tržištu delikatesa, posebno uoči blagdana – objašnjava direktorica prodaje Salvije i Bonkulovića.

U njihove gourmet-butike zalaze uglavnom stalni kupci i poznavatelji dobre hrane, no i oni koji kvalitetan proizvod kupuju za posebne prilike.

Za dvije boce 200.000 kn

Da luksuza, barem u ponudi, ne nedostaje govori i vijest iz nove vinoteke Miva, galerije vina u kojoj se može kupiti svjetski raritet – šampanjac za 100 tisuća kuna! Riječ je o čuvenom šampanjcu Dom Perignon Liht Gold, u boci od tri litre obloženoj pozlaćenim srebrom, a iz berbe slavne 1998. godine. Pozlaćeni “kavez” napravila je poznata pariška draguljarnica, a napunjeno je samo 300 boca. Slavnom šampanjcu u novoj vinoteci u Vukovarskoj društvo pravi oko 500 etiketa, a većina je hrvatskih među kojima je najjeftinije 25 kuna.

– Ovaj je šampanjac ponos naše kuće – kaže Gordan Mohor, vlasnik, i dodaje da je već prodao dvije boce – strancima. Finu hranu i šampanjac prate čokolada sa zlatom – osam pralina stoji 850 kuna – te kubanske cigare omotane u zlato za 510 kuna po komadu.

Komentara 21

JA
james49
11:19 09.12.2011.

potpisujem

SV
svakodobro2
11:25 09.12.2011.

Jedan Kilogram Jamón Iberico bellota, Pata Negra moze se bez problema kupiti po cijeni od 115,23 Euro/kg. Ako je tko zainteresiran neka mi se javi.

OB
-obrisani-
11:06 09.12.2011.

Evo zagrebackim snobovima igranke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije