Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Karamelizirani luk dodaje posebnu aromu jelima – evo kako to ispravno napraviti

Radite sve polako jer za postizanje dobrog okusa i teksture treba vremena.
16. travnja 2021. u 07:00 2 komentara 30099 prikaza
Foto: Shutterstock

Karamelizirani luk mnogim će jelima dati posebnu aromu, ali kuhari savjetuju, ako se odlučite na taj korak u receptu, da sve radite bez žurbe jer za postizanje savršenog okusa i teksture treba vremena.

Slijedite ove korake za čistu i mirišljavu kupaonicu:

Prvo uzmite 2 žlice maslinova ulja, zagrijte ga u dubokoj tavi i na laganoj vatri. Dodajte 3 velika luka, najbolje crveni ili bijeli, i prstohvat soli. Kuhajte lagano 30, 40 minuta – sve dok skroz ne omekša i poprimi zlatno-smeđu boju. Uz povremeno miješanje dodajte 2 žlice smeđeg šećera i 1 do 2 žlice balzamičnog octa te nastavite kuhati još 5 minuta dok ocat ne ispari, savjetuje BBC Good Food.

Savjeti za kuhanje jednog chefa koji će svima dobro doći: Ovo želite znati...

1 / 12
Kuhanje je nekima velika strast, a nekima noćna mora. Bez obzira u koju skupinu biste se "učlanili", dobronamjerni savjeti profesionalaca uvijek dobro dođu. Ovo su neki od njih koje je dobro znati...
Neobična kombinacija Popularni chef izvrijeđao kolegu koji je na odrezak stavio - Nutellu: 'Ti si idiot...' Jer inače pucaju Chef savjetuje: Tortilje je najbolje grijati na tavi, ne u mikrovalnoj kako mnogi rade luk Jeste li znali? Kuhari otkrili: Svaka vrsta luka reže se i dinsta drugačije, evo kako
ČEKAJU DIJETE
Rođen u ratnom Sarajevu, odbio nastupati za Hrvatsku, a sada će oženiti zanosnu Riječanku
Croatia osiguranje
Podrška poljoprivrednicima
Kako domaće osiguranje podupire razvoj poljoprivrednika i domaće proizvodnje