Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Isprobajte

Juneće meso često vam ispadne žilavo? Evo super trikova kako ga omekšati

shutterstock
27.02.2022.
u 13:57

Samo vam je potrebna određena vrsta voća i problem riješen.

Kupili ste naizgled odličan komad junećeg mesa, ali nakon što ste ga pripremili u kuhinji i poslužili na tanjuru shvatili ste da okusom i nije toliko dobar jer ga je teško prožvakati, odnosno žilav je - situacija koja se dogodila svima barem jednom ma koliko god vješti bili u kuhanju. Dobra vijest je da postoje neki trikovi u pripremi s kojima se to može spriječiti. 

Juneće meso treba omekšati prije nego se krene termički obrađivati, a to se može napraviti na nekoliko zanimljivih načina.

Tajna za savršenu pizzu nije u sastojcima već u jednom triku u pripremi:

1/5

Pripremite marinadu od ulja i začina, stavite meso unutra i ostavite preko noći u hladnjaku. Sat do dva prije pripreme ubacite unutra još i nekoliko kriški kivija - on sadrži proteolitičke enzime koji potpomažu razgradnju vezivnog tkiva u mesu pa ono postaje vrlo meko. Isto djeluje i ananas, prenosi BrightSide. 

Osim ove dvije vrste egzotičnog voća, možete dodati malo rižinog vina, naribanog luka i jabuke i ostaviti u tome meso tijekom cijele noći, a jednako dobro djeluju i kiseline poput limuna i octa. Limun će djelovati već nakon sat vremena, pa se ovim trikom možete poslužiti ako pripremate neko jelo u zadnji tren. U octu već mora stajati cijelu noć.

Kako se rade najpopularnije krafne iz zagrebačke slastičarnice Orijent?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije