Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
tko bi rekao

Jeste li znali da je džin najzdravije alkoholno piće? Evo koje sve pozitivne prednosti ima

shutterstock
11.04.2022.
u 10:30

Ovo žestoko alkoholno piće omiljen je sastojak koktela, a aromu mu daju bobice kleke koje su pune antioksidansa

Potražnja za džinom tijekom zadnjih nekoliko godina u stalnom je porastu, a osim što je u trendu, ovo alkoholno piće ima i svojih zdravstvenih prednosti...

Sadrži bobice kleke odnosno borovice i upravo zbog njih džin je jedno od najzdravijih žestokih pića. Ima malo kalorija, a svi nutrijenti iz kleke u obliku eteričnog ulja dodanog nakon procesa destilacije potiču zdravlje organizma, piše Good To Know,.

Pun je vitamina

Naime bobice koje se nalaze u džinu pravi su voćni ''superheroji'', daju ovome piću prepoznatljiviji okus, a svojim visokim razinama vitamina C i flavonoida pomažu u borbi protiv raznih bolesti.

Ovo je deset najzdravijih namirnica koje biste trebali jesti za doručak:

1/10

Pomaže kod kašlja

Bobice smreke i kleke u obliku eteričnog ulja dobro napravljenom džinu daju klasičnu glatku teksturu. Važno je znati da se džin ne treba držati u hladnjaku jer se ulja i mirisi mijenjaju, a korisni učinci smanjuju. Bobice u džinu djeluju kao prirodni lijek koji sadrži antioksidanse te antigljivična i antimikrobna svojstva. Džin se također može kombinirati s raznim začinskim biljem i đumbirom kako biste preboljeli grlobolju i svladali prehladu.

Sadrži malo kalorija

Ljudi koji nastoje izgubiti na težini često prestanu piti alkohol zbog mnogo kalorija, ali džin nije osobito kalorično alkoholno piće, ima samo 97 kalorija po čašici.

Smanjuje bore

Osnovni sastojak džina bobice su kleke, koje su pune antioksidansa. Oni pak mogu pomoći u promicanju izgleda zdrave, mladenačke kože, što znači da bi redovito pijenje džina moglo poboljšati tonus vaše kože.

Ublažava menstrualne bolove

Bobice kleke, pa tako i džin, odlični su za žensko zdravlje. Zbog sposobnosti regulacije razine hormona džin može ublažiti menstrualne bolove. Također, reproduktivni procesi koje džin može pokrenuti povećavaju libido i usporavaju starenje.

Pomaže kod nadutosti

Kao što je već spomenuto, bobice kleke prirodni su diuretik, pa džin može pomoći kod nadutosti i infekcija mokraćnog sustava. Učestalo mokrenje pomaže da se riješimo toksina iz organizma i ostanemo zdravi, a džin prirodno potiče rad mokraćnog sustava.

Ove bebice redovito idu na terapiju glazbom koja im pomaže za vrijeme liječenja od različitih bolesti ❤


 
Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
10:45 11.04.2022.

Tko bi rekao da se ponovo mogu reklamirati alkoholna pića?

Avatar solinarep
solinarep
11:09 11.04.2022.

Teranino ili ništa.

BI
billynik
11:30 11.04.2022.

Reklama za alkohol, pa zar nije zdravije onda konzumirati bobice kleke ili pripravke od nje a ne alkoholno piće koje od kleke ima vjerojatno samo aromu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije