Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Domaće i tradicionalno

Jedete li hladetinu? Nekad je bila obavezna na Silvestrovo pa je pravo vrijeme da vas podsjetimo na recept!

Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL
28.12.2021.
u 08:45

Kuhanje hladetine bio je nezaobilazan dio božićnog i novogodišnjeg blagdanskog rituala u mnogima krajevima Hrvatske. Danas se taj specifičan miris ne osjeti više na svakom koraku, ali glavna chefica restorana Terbotz, SIlvija Horak, itekako drži do običaja međimurskog kraja gdje hladetina i dalje ima počasno mjesto na svečanoj trpezi.

Ili je volite ili je mrzite. Ako ste u ovoj prvoj grupi, iznenadite na Silvestrovo svoje društvo atraktivnom hladetinom, mnogi će biti istinski oduševljeni! Recept je jednostavan, treba samo na vrijeme krenuti s pripremom, najbolje dan ranije.

Foto: Filip Jakopić

Hladetina

Sastojci:

4 svježe svinjske nogice

0,5 kg svježe svinjske kože

1 kg svježeg mesa lopatice ili dimljenog mesa

sol

papar u zrnu

lovorov list

mrkva

češnjak

1 mali ljuti feferon

Priprema:

U lonac stavite nogice, kožu, meso, začine i sve zalijte vodom. Hladetinu kuhajte oko 5 sati na posve laganoj vatri, tek toliko da tinja. Pred kraj kuhanja stavite jedan mali ljuti feferon. Kuhano meso natrgajte, a mrkvu narežite na manje komade te sve posložite u male zdjelice i zalijte procijeđenom tekućinom. Ostavite da se hladi, najbolje preko noći. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije