Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Osvježavajući napitak

Iskoristite sezonu bazge i napravite sok koji vraća u djetinjstvo, imamo recepturu

Unsplash
27.05.2021.
u 10:30

Iako cijeli proces traje dva dana jer se cvjetovi namaču u vodi, priprema je jako jednostavna

Ništa ne vraća u djetinjstvo kao poznati miris soka od bazge koji su radile naše mame i bake svake godine kada dođe toplo vrijeme. Sezona traje jako kratko, pa iskoristite razdoblje dok ima cvjetova kako biste napravili sok ove ljekovite biljke.

Bazga ima protuupalni učinak, laksativni, pomaže pri mršavljenju, u borbi protiv alergija, poboljšava probavu, olakšava intenzitet simptoma astme i jača imunitet, a samim time sprečava oboljenja od gripe i prehlade.

Iako sadrži šećer, puno je zdravija verzija uobičajenih sokova koje možete kupiti u trgovini jer ne sadrži konzervanse – njih zamjenjuje limunska kiselina koja služi za produljenje roka trajanja.

Kuhar pokazao kako najjednostavnije izvaditi sjemenku iz avokada, pogledajte video:

Recept je vrlo jednostavan, a sve što vam treba jest:
40 cvjetova bazge (uklonite one koji su suhi)
4 litre vode
10 paketića limunske kiseline
3,5 kg šećera

Očistite cvjetove od sitnih kukaca, prelijte ih vodom i ostavite 24 sata. Nakon toga ih procijedite kroz dvostruku gazu ili sitno cjedilo te ih dodatno istisnite rukama. Sada u tu vodu dodajte limunsku kiselinu i šećer i miješajte dok se on ne otopi. Ostavite tako još 24 sata. 

Sok ulijte u čiste boce i čuvajte na hladnom i tamnom mjestu.

Jesu li kokice zaista dobar izbor za mršavljenje ili bismo ih trebali izbjegavati?

1/4
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije