Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Idealan ručak za ljetne dane gotov u 10 minuta: Isprobajte umak za tjesteninu koji se ne kuha

Tuna, rajčica i bosiljak – ovako zvuči savršeni ljetni recept.
02. srpnja 2020. u 16:37 6 komentara 77800 prikaza
Foto: Shutterstock

Dolaskom toplijih dana sve nam se manje vremena provodi u kuhinji, a mnogi ljudi složit će se s tim da im ni apetit nije prevelik. Zato biramo salate, lagano meso i umake – jela koja su brzo gotova. Portal Martha Stewart donosi recept za umak koji možete jesti uz tjesteninu ili rižu, a ne kuha se! 

Sastojci koji su vam potrebni:
Pola kile narezanih rajčica srednje veličine
Pola šalice maslinovog ulja
2 režnja češnjaka
2 konzerve tune u ulju
1/4 šalice parmezana
1/4 šalice svježeg bosiljka
1 žličica vinskog octa
sol
tjestenina po izboru, preporučuju se špageti

Pet stvari koje veterinar radi sa svojim ljubimcem, a vi sa svojim ne radite:

Priprema:
U veliku zdjelu dodajte rajčicu, ulje, češnjak, bosiljak, ocat i sol. Sve promiješajte i ostavite da malo odstoji. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu i ostavite 1/4 šalice vode u kojoj se kuhala za poslije.

Tjesteninu dodajte u zdjelu s rajčicom, pridružite im tunu, parmezan i još malo maslinova ulja. Sve dobro izmiješajte, dodajte vodu u kojoj se kuhala tjestenina kako biste zagustili umak i dobili kremastu teksturu. Pospite s još malo parmezana. 

Isprobajte već danas Gotovo za 25 minuta: Na poleđini pakiranja slanine pronašla recept za carbonaru i ostala oduševljena okusom u životu na vagi Nakon što je izgubila gotovo rekordan broj kg, podijelila recept za palačinke koje ne debljaju SPAR #OSTAJEMDOMA Pribor s kojim će roštiljanje u vašem dvorištu ili na balkonu postati pravi gušt
UGRADNJA PREMOSNICA
Kićo Slabinac na respiratoru nakon rutinskog kirurškog zahvata na srcu
MAFIN 2020.
Večernjakova Mala akademija financija donosi vam digitalno predavanje o financijskoj pismenosti