Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
konačno

I Gucci se odriče životinjskog krzna: Nadamo se da će se i drugi u modnom svijetu osvijestiti

Gucci Milan Fashion week
Reuters/Pixsell
12.10.2017.
u 09:23

Bizzari je potvrdio da nijedan modni komad s potpisom Gucci više neće imati krzno kanadske kune, rakunskog psa, kojota, lisice ili bilo koje druge životinje.

Mnogi će sretno zapljeskati na vijest da se modna kuća Gucci pridružuje dizajnerskim kućama Armani, Hugo Boss, Stella McCartney i Net a Porter u odluci da više neće koristiti pravo životinjsko krzno u izradi svojih modnih komada. 

Predsjednik i glavni diretor Guccija, Marco Bizzari, objavio je da su se odrekli krzna u dizajniranju i kreiranju novih modnih komada te dizajnerske modne kuće, a to pokazuju već s predstavljenom kolekcijom za proljeće 2018. godine u Milanu na Fashion Weeku. 

Gucci Milan Fashion week
1/12

Bizzari je potvrdio da nijedan modni komad s potpisom Gucci više neće imati krzno kanadske kune, rakunskog psa, kojota, lisice ili bilo koje druge životinje.

"Sretni smo zbog ove odluke i nadamo se da će to pomoći osvještavanju ljudi te da će svijet luksuzne mode promijeniti na bolje.  Socijalna odgovornost jedna je od glavnih Guccijevih vrijednosti i nastavit ćemo raditi i dalje u tom smjeru da sačuvamo okoliš i životinje, rekao je Marco Bizzari. 

Kitty Block, predsjednica HSI-a (Humane Society International) istaknula je kako je ova odluka talijanskog modnog brenda veliki potez koji će promijeniti način "igre" modnog svijeta te se nada da će ovaj korak slijediti i ostali igrači modne industrije. 

Organizacije The Humane Society of the United States (HSUS) i LAV te međunarodna koalicija Fur Free Alliance (FFA), čija su članica i Prijatelji životinja, sa zadovoljstvom prenose da je u svijetu vodeća modna kuća Gucci objavila da više neće koristiti životinjsko krzno počevši od svoje kolekcije za proljeće i ljeto 2018. godine.

Ova odluka rezultat je dugogodišnje suradnje HSUS-a i LAV-a, članica Fur Free Alliancea, međunarodne koalicije koju čini više od 40 organizacija za zaštitu životinja koje zajedno rade na ukidanju trgovine krznom.

„Ovo je sjajna vijest za životinje te potvrda da i luksuzna moda sigurnim korakom kreće ka suosjećajnijoj modi uviđajući da je korištenje životinjskoga krzna stvar prošlosti. Ponosni smo što je početkom 2017. u Hrvatskoj stupila na snagu zabrana uzgoja životinja za krzno, a vjerujemo da će ona uskoro stupiti na snagu i u Bosni i Hercegovini te Srbiji," izjavila je Viktoria Krčelić, koordinatorica kampanji u udruzi Prijatelji životinja. 

Svake godine ubije se milijardu zečeva, oko četiri milijuna lisica radi krzna, unatoč tome su već ranije neke zemlje, poput Nizozemske, UK-a i Austrije, zabranile krzno. U ožujku prošle godine krzno su odbacili u Armaniju, godinu prije Stella McCartney, dizajnerica i aktivistica za prava životinja, predstavila je kolekciju s umjetnim, sintetičkim krznom kako bi pokazala alternativu tom simbolu luksuza. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije