Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nekoliko trikova

Gordon Ramsay otkrio kako savršeno skuhati tjesteninu: 'Mnogi griješe, evo kako je ispravno'

shutterstock
02.09.2021.
u 09:30

Detaljno je objasnio kakva tjestenina treba biti kada se izvadi iz lonca.

Jedan od najpoznatijih kuhara u svijetu Gordon Ramsay podijelio je svoje osnovne trikove za kuhanje, uključujući i trik za savršeno pripremanje tjestenine. Iako većina ljudi tjesteninu kuša u intervalima kako bi vidjela je li dovoljno kuhana, ovaj poznati chef ima bolji trik, prenosi mirror.co.uk.

Svoje kuhanje počinje stavljanjem vode u lonac, a uvijek koristi neki veći kako bi se tjestenina ravnomjerno skuhala. U vodu dodaje nekoliko prstohvata soli (malo veću količinu) i obilnu količinu ulja kako se tjestenina ne bi slijepila. Napominje da obavezno treba čekati da voda zavrije jer ona miješa tjesteninu u loncu.

Ako upotrebljavate dulju tjesteninu, poput špageta, savjetuje da prvo stavite jedan kraj u lonac, pričekate da omekša, a zatim je potopite cijelu kako bi se i drugi kraj skuhao. Postavite timer na vrijeme koje piše na pakiranju tjestenine, a kada je vrijeme, izvadite jedan komadić i već ćete pod prstima osjetiti je li dovoljno skuhana. "Pod prstima je čvrsto, a kuhano. Treba biti 'al dente', dakle ne pretvrdo, ne hrskavo, ali ne ni gnjecavo."

Ocijedite tjesteninu, dodajte još malo soli, malo papra i žlicu maslinova ulja. Sve dobro promiješajte.

Znate li koja je tjestenina puna proteina i zašto je to bitno?

1/3

Urnebesan prizor: Zlatna retriverica uhvaćena kako obavlja nuždu na wc-školjci!

Ključne riječi

Komentara 10

MM
Mamina maza
10:21 02.09.2021.

Znači rekao je ono što već i vrapci na grani znaju, wow, koje tajne nam je otkrio. Nego, jel imate neki članak o tome kako stručnjaci savjetuje kako se pravilno jede banana. Ili kako pravilno narezati jabuku prije konzumacije. Ili kako smo cijeli život krivo oblačili čarape, i kako stručnjaci kažu koji je pravilan način oblačenja čarapa.

IV
IvicaKerempuh
13:55 02.09.2021.

NIKAD, ponavljam, nikad ne stavljajte ulju u vodu gdje se kuha tjestenina. Ulje "gladi" tjesteninu tako da više ne može upiti saft... Ni Gordon Ramsey nije nepogriješiv, kaj ne...?

TO
toni78
14:06 02.09.2021.

Veza nema kakvo dodavanje ulja.Talijani bi mu zabranili da se bavi kuhanjem.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije