Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Od beauty hladnjaka do maske za usta

Ovo su najpopularniji beauty trendovi na TikToku koji su privukli milijune sljedbenica

Shuttershock
01.09.2021.
u 16:30

Drogerijski proizvodi pune police naših omiljenih drogerija, beauty dućana i ljekarni - a osim što su cjenovno prihvatljivi jer ne plaćate razvikani brend, često su i vrlo djelotvorni

Prije samo nekoliko godina žene su savjete za njegu kože i 'trikove' za šminkanje tražile uglavnom u knjigama i ženskim časopisima, a kad su se na YouTubeu počeli objavljivati i prvi amaterski tutorijali, činilo se da su najednom otkrivene sve tajne industrije ljepote. No, sve je to bilo prije pandemije koronavirusa, a vjerojatno nitko nije mogao ni zamisliti kakvu će globalnu popularnost doživjeti TikTok videozapisi koji često traju svega 15-ak sekundi. Tako je TikTok u godini lockdowna postao svojevrsna 'beauty Biblija', a svaki se dan samo o njezi kože na njemu objave milijuni savjeta, objašnjenja, preporuka i osobnih iskustava korisnica.

Ne čudi stoga da se mnoge žene i djevojke, bez obzira 'barataju li tematikom' lako izgube u mnoštvu različitih savjeta, pa dermatolozi napominju da im se obratite svaki put kad ste u nedoumici trebate li nešto isprobati na svojoj koži. A da se ne bavimo 'fake' i neuspješnim tretmanima i trikovima, evo nekoliko popularnih beauty trendova koji su 'poharali' TikTok i koje su  isprobale tisuće žena - i oduševile se!

1. Drogerijski proizvodi

Ovi proizvodi pune police naših omiljenih drogerija, beauty dućana i ljekarni, a jedna od prednosti TikToka je to što uz luksuznu kozmetiku uvijek možete pronaći i najbolje proizvode nižeg cjenovnog razreda - popisi su beskrajni.

Foto: Shuttershock

Većina 'pametnih' zaljubljenica u make up i beauty proizvode zna da s onim luksuznijima često plaćamo samo brend i da visoka cijena nije uvijek i dokaz kvalitete, dapače. 

2. Kućni tretmani lica

Foto: Shuterstock

Tiktokerice često savjetuju razne DIY beauty pothvate, a jedan od takvih je i tretman lica u udobnosti vlastitog doma. Za razliku od nekih suludih kućnih tretmana koji se mogu pronaći na TikToku, kućni je tretman lica mnogima prihvatljiviji od tretmana u skupim salonima i spa centrima, a njega, uz malo truda, može biti barem jednako kvalitetna  

Osim što su izvrsni za kožu, DIY tretmani lica odličan su način da se barem na par minuta isključite iz stresne svakodnevice i posvetite samo sebi.

WHO objavio: Pratimo novu varijantu koronavirusa - MI

1/3

3. Maske za usne

Foto: Shuttershock

Prodaja maski za usne doživjela je 'boom' u zadnjih nekoliko godina, a u prilog im ide i to što obično koriste sastojke koji usne čine mekšima, hidratiziranima, pa čak i punijima - a ako ne znate kakva vam treba, TikTok ima odgovor.... Od maski za usne do kremastih opcija preko noći, maski za usne možete dopustiti da priča sve!

4. Beauty fridge (hladnjak za kozmetiku) 

Foto: Shuttershock

Osim što su slatki dodatak,beauty proizvodima i uređajima, ovi su hladnjaci korisni za dulje čuvanje omiljenih seruma i kremica - naime u njima kemijski sastav proizvoda provjereno dulje ostaje stabilan, a ako si odlučite nabaviti jedan, više nikada nećete razmišljati gdje držati retinol, a gdje C vitamin... - sve može u hladnjak!

5. Eye patches (gel maske, jastučići za oči)

Foto: Shuttershock

Zaljubljenice u beauty industriju na TikToku često ističu da nisu usne jedini dio lica koji traži malo dodatne njege, a eye patches (maske za oči u obliku 'jastučića') još su jedan popularni trend s društvenih mreža koji je njegu kože podigao na višu razinu.

Uglavnom su punjene gelom u kojem su sastojci za rješavanje raznih problema kože oko očiju (od jako izraženih i 'upalih' podočnjaka, do natečenih i podbuhlih kapaka) 

6. Face yoga (joga vježbe za lice)

Foto: Shuttershock

Ako još niste upoznati s ovim pojmom, najvažnije je znati da joj cilj s laganim vježbama (najviše masiranjem) poboljšati cirkulaciju lica i održati mladenački izgled i tonus kože. 

TikTok je, naravno, prepun različitih vježbi koje se uglavnom preporučuju svakodnevno, a ako nemate tolio vremena da vježbate samo mišiće lica, ukomponirajte neke jednostavnije u svoju fitnes rutinu - i odradite ih između 'pravih' fizičkih vježbi - ili između dva kruga trčanja, savjetuje Beauty Magazine..

Znate li koji je najzdraviji položaj za spavanje?

  
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije