Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U pravom smislu riječi

Doručkuj kao kralj: Ovo je recept za omiljeni doručak kralja Charlesa III. Može li jednostavnije?

Shutterstock
10.09.2022.
u 07:00

Uz recept za omiljeni doručak Njegova Veličanstva Charlesa III., koji je britanska kraljevska obitelj objavila na svojim društvenim mrežama, stoji napomena – kad god ste u mogućnosti za pripremu ovog jela koristite organski uzgojene namirnice.

Godinama je Charles III. gorljivi zagovornik malih domaćih proizvođača. "Britanski proizvođači sira trebaju našu podršku u ovo vrijeme velike neizvjesnosti, a svi mi možemo pomoći na najjednostavniji način. Kupovinom britanskog sira iz lokalnih trgovina i prodavaonica sira, te izravno od proizvođača, možete dati vitalan doprinos održavanju ovih malih poduzeća na životu tijekom prevladavajuće krize"uz recept za svoj omiljeni doručak napisao je tada još princ, a od jučer i novi britanski vladar, Charles III. Možda ste očekivali nešto kudikamo raskošnije, od običnog jela s jajima i sirom koje su osmislili chefovi jedne od Charlesovih rezidencija (Clarence House), ali svakako vrijedi probati ovo jelo i jedan dan u pravom smislu riječi doručkovati poput kralja!

Foto: @ClarenceHouse

Pečena jaja sa sirom

Sastojci:

100 g špinata, prelijte ga vrućom vodom da biste ga "ugasili"

1 svježa cherry rajčica, može i sušena

35 g polumekog sira (njegovo veličanstvo voli britanske marke, poput sireva Tunworth ili Golden Cenarth, a vi možete potražiti dostojnu zamjenu kod svojih lokalnih proizvođača)

1 jaje

80 ml 

vrhnje za šlag s 36 posto masnoće

15 g ribanog tvrdog sira (njegovo veličanstvo koristi Old Winchester, a vi možete naš, domaći ribanac)

svježi listovi bosiljka, natrgani

Priprema:

Maslacem premažite manju posudu otpornu na pećnicu i dno prekrijte listovima špinata koje ste prethodno "ugasili" vrućom vodom, ostavljajući pritom manju rupu na sredini posude. Rajčicu razrežite na četvrtine pa ih poslažite po špinatu. Razmrvite po špinatu mekši sir, između poslaganih četvrtina rajčice. Dodajte natrgane listove bosiljka i začinite solju i paprom. Razbijte jaje u rupu na sredini. Prelijte vrhnje preko špinata pazeći da se pritom jaje ne razlije. Pospite ribanim parmezanom i ubacite u pećnicu na 180 stupnjeva 8-10 minuta. Izvadite i pustite da malo odmori pa poslužite.

Foto: Shutterstock

 

Ključne riječi

Komentara 3

Đ5
đeki 515
09:33 10.09.2022.

Več ste dosani stom bagrom,fuj sramota.

MO
modovisisajteMaraschino
18:07 11.09.2022.

A što su doručkovali robovi na brodovima kojima su prevođeni u kolonije?

Avatar Bjesomar
Bjesomar
07:56 10.09.2022.

I ? što dalje..peci na laganoj vatri? Koliko minuta?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije