Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Chef otkriva: Nikada se nemojte koristiti maslinovim uljem za pečene krumpire, evo zašto

Otkrio je i koje je začine najbolje upotrijebiti
09. studenoga 2020. u 09:30 3 komentara 39189 prikaza
Foto: Shutterstock

Poznati chef Raymond Blanc otkrio je trikove za pečenje krumpira – kako ih izrezati, koliko dugo peći, kojom se masnoćom koristiti... 

Ovaj ponosni vlasnik dvije Michelinove zvjezdice istaknuo je da bi krumpire trebalo nakon guljenja izrezati na četvrtine debele otprilike četiri centimetra. Tako će se postići hrskava korica i mekana unutrašnjost.

Prava atrakcija na cesti do Zagreba! Cijelo dvorište puno im je bundeva 😊

Sljedeći korak jest odabir masnoće. Raymond tvrdi da bi za pripremu krumpira najbolje bilo upotrijebiti guščju mast jer ima intenzivan okus. "Ako ste vegani, onda birajte suncokretovo ulje. Najgore koje možete odabrati jest maslinovo – dat će krumpirima gorki okus."

Savjetuje da prvo kuhate krumpire pet minuta, a zatim ih namastite i stavite u pećnicu na 200°C, 30 do 40 minuta.

Od začina, kaže, koristite samo sol i papar, prenosi Daily Star.

Platio je gotovo 70 kuna za krumpiriće sa sirom. Pogledajte što je dobio na tanjuru:

1 / 2
Od polja do stola Zelena strategija OD POLJA DO STOLA: Strategija koja otkriva pozadinu održivog razvoja Samo na Večernji TV-u Stručnjakinja objasnila zašto mladi nemaju poduzetnički duh i je li euro bolji od kune Huawei PETAL SEARCH Kako najlakše skinuti top aplikacije poput Tik Toka ili Deezera na vaš Huawei mobitel Isprobajte Kuhar otkrio odličan trik: Evo kako ćete dobiti najkremastiji pire krumpir
HT e-Liga
INTERVJU
'Nakon uspjeha HT e-Lige, još jače ulazimo u e-gaming segment'
  • nešperlin:

    Prokuham od 5do 10 min,ovisi oveličini kriški,izmješam deci ulja od suncokreta sa soli i travama,paprom i polijem po krumpiru,dobro promješam i u pećnicu na pola sata,pred kraj promješam i posipam sa češnjakom par minuta još pečem

  • lector2corrector:

    Očito da master nikad nije ni čuo, a kamoli probao ispeći krumpir s domaćim dimljenim špekom...

  • Avatar kiselica
    kiselica:

    Obično koristim ulje od suncokreta ili od repice. Važno je da ulje prekrije krumpiriće, a ako želite krumpire smeđo žute boje u ulje možete dodati maslac. Sol je dovoljna kao začin, a meni odgovara i bez soli.