Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Simptomi

Često mokrite, grče vam se mišići i pretjerano se znojite? Evo što to može značiti

znojenje
Foto: Thinkstock
19.02.2014.
u 11:00

Neregulirani povišeni krvni tlak može dovesti do teškog oštećenja bubrega i smatra se vodećim uzrokom nastanka kronične bolesti bubrega

Nekoć se smatralo da glavobolja, vrtoglavica ili krvarenje iz nosa upućuju na hipertenziju, međutim, iako to može biti istina, to nisu pouzdani znakovi upozorenja. Ostali znakovi koji se povezuju s hipertenzijom su pretjerano znojenje, lupanje srca, često mokrenje i grčenje mišića, no oni obično nastaju zbog drugih poremećaja koji mogu prouzročiti povišeni tlak.

Foto: pixabay

Bitno je napomenuti da neregulirani povišeni krvni tlak može dovesti do teškog oštećenja bubrega i smatra se vodećim uzrokom nastanka kronične bolesti bubrega. Stoga bi hipertenziju trebalo što prije otkriti pa se preporučuje provjeravanje tlaka najmanje svake dvije godine.

>>Koliko smo za bolesti srca krivi sami, a koliko je u pitanju nasljedni faktor?

Komentara 5

Avatar sposaric
sposaric
20:21 11.08.2014.

Često mokrim kad pijem pivo, grče mi se mišići kada ništa ne radim pa onda naglo radim, a znojim se kad je jako vruće. Rješenje svog problema vidim u tuširanju mlakom vodom i onda sam kao pravi mladić! A vi patite! Ha, ha, ha!

Avatar bosanac1951
bosanac1951
12:27 19.02.2014.

Ako se često mokri kod muškaraca može biti u pitanju prostata. Imam dvojicu prijatelja koji su mi to potvrdili. Moj kum ide savke noći po 6-7 puta na WC. A pajdaš s kojim radim ide na zračenje prostate.... Da i to je život.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije