Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kakve kombinacije

Biste li mogli pojesti burger s ovakvim dodatkom? Možda poželite...

Neobične kombinacije hrane
Foto: Getty Images
1/4
25.11.2018.
u 07:00

Volimo burgere. Toliko da ih možemo kombinirati s raznim dodacima sve dok je to i dalje: burger.

Neka jela se odlično sljubljuju, rekli bi gurmani. Uz burgere idu prženi krumpirići, jaja sa slaninom, jogurt s voćem...

No, neke kombinacije "pod ukusan obrok" ne bi nam pale na pamet ni u snovima. Ipak, nekima jesu i postale su poprilično popularne.

Kiseli krastavci i čokolada

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Mogli bismo lako pomisliti da je ova ideja potekla od neke trudnice, ali ovo je novi trend koji je postao vrlo popularan u gastronomiji tijekom protekle godine.

Mišljanja o ovoj kiselo-slatkoj kombinaciji su podijeljena na društvenim mrežama. 

Tjestenina s kečapom

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

U intervjuu 2013. godine za The Local, predsjednik talijanske organizacije Academia Barilla, Gianluigi Zenti, istaknuo je kako je jedan od najvećih "gastro kriminala" , tjestenina s kečapom, vrlo uobičajena. Stranci koji dolaze u posjet Italiji nerijetko traže baš tu kombinaciju za svoj obrok. 

U čemu je tajna? Radi li se o tome da se vrhunska tjestenina odlično spaja sa slatkim okusom kečapa, ili je riječ o jednostavnosti pripreme? U svakom slučaju, nema nikakve veze s talijanskom hranom. 

Sladoled i prženi krumpirići

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Pržene krumpiriće možete kombinirati kao priliog raznim jelima, mesu, ribi, lignjama, tjestenini, a jede se često i kao zaseban obrok s raznim umacima. Na društvenim mrežama pojavile su se i fotografije kombinacije prženih krumpirića sa sladoledom. Umjesto umaka, neki pržene krumpiriće umaču u sladoled. Opet bi mogli pomisliti da je neka "trudnica kriva" za ovakvu ideju. Ali kombinacija toplog krumpirića sa hladnim sladoledom, slano i slatko, mnogima je neodoljiva. 

Burger s maslacem od kikirikija

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Volimo burgere. Toliko da ih možemo kombinirati s raznim dodacima sve dok je to i dalje: burger. Tako će u ovom jelu uživati i vegani s namirnicama koje ne sadrže ništa životinjskog porijekla, ali i ljubitelji maslaca s kikirikijem. Da, dobro ste pročitali. Neki jednostavno ne mogu odvojiti svoja najomiljenija jela pa su pomislili: I zašto bismo? Spojiti sve u jedan, za njih savršen obrok, bila je logična ideja. Burger s malsacem od kikirija možete u nekim zemljama naručiti u fastfoodovima i nitko vas neće gledati - čudno. 

Pogledajte prvu emisiju trenerice uz koju baš svatko može smršavjeti  

Komentara 2

GI
Gips
10:01 25.11.2018.

Krafna od marmelade s parizerom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije