Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obožavamo ga

Basque cheesecake: Pripremite božanstveni desert po receptu slastičarnice Le Kolač

Le Kolač
30.04.2020.
u 07:00

Omiljena zagrebačka slastičarnica u ova krizna vremena svoje brojne obožavatelje na društvenim mrežama redovito časti fantastičnim receptima, a ovaj cheesecake nedavno smo probali i otad ne prestajemo misliti na njega.

Recept se sastoji od klasičnih sastojaka za cheesecake, ali razlikuje se po tome što nema podlogu i što se peče na visokoj temperaturi kojom se postiže naizgled "zagorena" korica.

Foto: Le Kolač

Basque Cheesecake

Sastojci:

– 282 g krem sira (Philadelphia, ABC, Vivis ... bilo koji krem-sir koji možete naći u maloprodaji)
– 130 g kristal šećera
– 3 g vanilije (mahuna, pasta ili aroma)
– 14 g glatkog brašna
– 2 g soli
– 2 jaja
– 200 g slatkog vrhnja

Foto: Le Kolač

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 220°C. Za to vrijeme mikserom povežite krem-sir, šećer i vaniliju, za to će vam biti potrebno nekoliko minuta.  Zatim dodajte jaja, jedno po jedno i nastavite miješati. Dodajte suhe sastojke i na kraju slatko vrhnje. Zagrijte pleh u pećnici.
Smjesu prebacite u kalup promjera 18 cm, obložen papirom za pečenje i pecite 20-25 minuta, ne dulje – kada je gotov, cheesecake treba imati smeđu koricu, ali se i dalje treba "treskati". Sredina treba ostati kremasta. Kada je kolač gotov, prije posluživanja dobro ga ohladite u kalupu.

Komentara 1

Avatar ElizabethAV75
ElizabethAV75
14:43 01.05.2020.

w︆︅w­︅︆w︆︆.︆︆l︅︆o︆︅v︅­︆e­­­­x︆︆x︅︆.︆︅c︅︆l︆︅­u︅︆b

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije