Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministarstvo kulture i medija

Više od 37 milijuna kuna za kulturnu infrastrukturu

Goran Stanzl/Pixsell
07.04.2021.
u 12:36

Ministarstvo kulture i medija s više od 37 milijuna kuna sufinancirat će 211 programa u okviru Poziva za financiranje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za programe izgradnje, rekonstrukcije, adaptacije i opremanja kulturne infrastrukture.

Ovim pozivom obuhvaćene su djelatnosti izgradnje, rekonstrukcije, adaptacije, opremanja, nabave informatičke opreme, računalnih usluga i programa, digitalizacije i opremanja kinoprikazivačke infrastrukture te prilagodbe kulturne infrastrukture za pristup osobama s invaliditetom i djeci i mladima s teškoćama u razvoju.

Ministarstvo kroz te djelatnosti osigurava namjenska sredstva za podršku razvoju kulturne infrastrukture i participacije u kulturnom životu.

Od zaprimljenih 620 prijava sufinancirat će ih se 211 s ukupno 37.352.500 kuna.

Najveći iznos od 2,5 milijuna kuna odobren je Gradu Garešnici za rekonstrukciju Hrvatske knjižnice i čitaonice Đuro Sudeta.

Savezu Čeha u RH odobreno je 2 milijuna kuna za rekonstrukciju i dogradnju Češkog kulturnog centra, a Muzeju Brodskog Posavlja 1,6 milijuna kuna za adaptaciju zgrade Magistrata i izgradnju nove zgrade Muzeja.

Gradu Delnicama odobreno je 1,4 milijuna kuna za opremanje Narodne knjižnice i čitaonice Delnice.

Po milijun kuna odobreno je za 3. fazu radova na rekonstrukciji Kuće senjskih književnika (palača Vukasović), za izgradnju Interpretacijskog centra i depoa Muzeja Turopolja (Velika Gorica), za stalni postav Gradskoga muzeja Drniš (VIII. faza radova) te Muzeju općine Jelsa za uređenje interijera zgrade Vinogradarske zbirke u Pitvama.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije