Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura

Više od 37 milijuna kuna za kulturnu infrastrukturu

Ministarstvo kulture i medija s više od 37 milijuna kuna sufinancirat će 211 programa u okviru Poziva za financiranje javnih potreba u kulturi Republike Hrvatske za programe izgradnje, rekonstrukcije, adaptacije i opremanja kulturne infrastrukture.
07. travnja 2021. u 12:36 0 komentara 160 prikaza
Foto: Goran Stanzl/Pixsell

Ovim pozivom obuhvaćene su djelatnosti izgradnje, rekonstrukcije, adaptacije, opremanja, nabave informatičke opreme, računalnih usluga i programa, digitalizacije i opremanja kinoprikazivačke infrastrukture te prilagodbe kulturne infrastrukture za pristup osobama s invaliditetom i djeci i mladima s teškoćama u razvoju.

HAZU ispravlja ministricu "Pozdravljamo novo ime Moderne galerije, ali palača Vranyczany je naša"

Ministarstvo kroz te djelatnosti osigurava namjenska sredstva za podršku razvoju kulturne infrastrukture i participacije u kulturnom životu.

Od zaprimljenih 620 prijava sufinancirat će ih se 211 s ukupno 37.352.500 kuna.

Najveći iznos od 2,5 milijuna kuna odobren je Gradu Garešnici za rekonstrukciju Hrvatske knjižnice i čitaonice Đuro Sudeta.

Savezu Čeha u RH odobreno je 2 milijuna kuna za rekonstrukciju i dogradnju Češkog kulturnog centra, a Muzeju Brodskog Posavlja 1,6 milijuna kuna za adaptaciju zgrade Magistrata i izgradnju nove zgrade Muzeja.

Gradu Delnicama odobreno je 1,4 milijuna kuna za opremanje Narodne knjižnice i čitaonice Delnice.

Riječki kulturnjaci protiv novih mjera "Zašto se zatvaraju muzeji i kazališta, a u vjerskim objektima okupljanja su dopuštena?"

Po milijun kuna odobreno je za 3. fazu radova na rekonstrukciji Kuće senjskih književnika (palača Vukasović), za izgradnju Interpretacijskog centra i depoa Muzeja Turopolja (Velika Gorica), za stalni postav Gradskoga muzeja Drniš (VIII. faza radova) te Muzeju općine Jelsa za uređenje interijera zgrade Vinogradarske zbirke u Pitvama.

Mons. Mate Uzinić
MONS. UZINIĆ NA FACEBOOKU
'Žao mi je ako sam razočarao neke vjernike'
Boris Miletić
INTERVJU
„Čovjek koji prestane biti čovjek, izgubio je smisao“
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.