Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Gott Verhüte“

Svećenikova djeca u Njemačkoj i Austriji zaradili 400 tisuća dolara

Scena iz filma
Foto: Arhiva VL
1/2
11.09.2014.
u 16:10

Time je postao prvi hrvatski film od osamostaljenja koji je ušao u redovnu kino mrežu Njemačke i Austrije

Film "Svećenikova djeca“ redatelja Vinka Brešana u prva četiri tjedna redovne  distribucije u njemačkim kinima ostvario je bruto zaradu od 290 tisuća dolara, izvještava Box Office Mojo, međunarodna internetska stranica koja prati distribuciju filmova u svim zamljama svijeta. Box Office Mojo također izvještava da su "Svećenikova djeca“ u istom periodu u kino distribuciji u Austriji ostvarila bruto zaradu od preko 100 tisuća dolara

Time je postao prvi hrvatski film od osamostaljenja koji je ušao u redovnu kino mrežu Njemačke i Austrije a distribuira se pod naslovom "Gott Verhüte“. 

- Prirodno je da me veseli činjenica da hrvatski film može imati komercijalni efekt premda u raspodjeli sredstava najmanje dobija producent filma. Još više me veseli činjenica vezana uz vidljivost filma. Naime, ne postoji veća vidljivost, ni kod publike, ni kod kritike, od one koju stvara višetjedna redovna distribucija u nekoj stranoj zemlji - rekao je Vinko Brešan

Film "Svećenikova djeca“ otkupljen je za prikazivanje u 29 zemalja, a samo u Brazilu ostvario je bruto prihod od 170 tisuća dolara. U domaćim kinima vidjelo ga je preko 158 tisuća gledatelja, međunarodnu premijeru je imao na festivalu u Karlovy Vary-ma.

>> Film "Svećenikova djeca" nominiran za nagradu Europske filmske akademije

>> Svećenikova djeca najgledaniji domaći film u 21. stoljeću

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije