Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Najviše priznanje

Nazora dobili Ferić, Petrak, Turković, Galeta, Guberina...

PXL_120313_761
PIXSELL
30.05.2012.
u 15:05

Nagrade će biti dodijeljene 19. lipnja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu

Državnu nagradu Vladimir Nazor za životno djelo ove su godine dobili književnik Nikica Petrak, sopranistica Mirka Klarić, filmski teoretičar Hrvoje Turković, multimedijski umjetnik Ivan Ladislav Galeta, glumac Špiro Guberina i arhitekt i urbanist Radovan Miščević. Godišnje nagrade dobili su Zoran Ferić za roman “Kalendar Maja”, Davorin Kempf za skladbu “Hommage a Bach”, Silvestar Kolbas za dokumentarni film “Ratni reporter”, Goran Petercol za izložbu “Predmeti” u Klovićevim dvorima, Milan Pleština za ulogu Leonea u HNK Zagreb i Nenad Fabijanić za zgradu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu. Nagrade će biti dodijeljene 19. lipnja u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije