Naslovnica Kultura

Nagrada "Večernjeg lista" Denisu Peričiću

16. lipnja 2002. u 00:00 15 prikaza

SVETI IVAN ZELINA - Črčkice, falački, črnila, megle - samo su neke kajkavske riječi koje su odzvanjale na jučerašnjem 21. recitalu suvremenog kajkavskog pjesništva "Dragutin Domjanić", koji se održao i ove godine u prepunoj dvorani Pučkog učilišta u Svetom Ivanu Zelini.

Nagradu Večernjeg lista za najcjelovitiji pjesnički opus, prema ocjenjivačkom sudu, dobio je Denis Peričić, nagradu za najbolju kajkavsku pjesničku minijaturu koju dodjeljuje varaždinska TV, dobila je Biserka Marečić, nagrada za pjesmu naglašenog urbanog izraza, koju dodjeljuje Radio postaja Sljeme, pripala je Zlatku Crnecu, a za najbolju kajkavsku baladu časopis "Kaj" nagradio je Dragu Britvića. Zlatko Crnec na koncu je okrunjen i nagradom publike. Posebne nagrade ocjenjivačkog suda dobili su Stanislav Petrović, Ivan Kutnjak i Božica Jelušić.

Ovogodišnji recital pozdravili su zelinska gradonačelnica Štefica Kamenarić Filipović te mnogi uglednici Varaždinske i Zagrebačke županije. Svečanost je inače počela otvaranjem izložbe slika akademske slikarice Anice Vranković. (L. Ž.)

Jaja Spar
Prirodna namirnica
Dočekajte Uskrs sa zdravim domaćim jajima

A1 izdvaja za Vas