Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svojevrsni kulturni brend

Filmski tjedan u Vinkovcima: Započeo je 14. DORF koji nudi presjek regionalne produkcije

Započinje 14. DORF
19.08.2020.
u 15:53

Ovogodišnji Filmski tjedan u Vinkovcima održava se od 18. do 22. kolovoza, a tijekom tih dana gledatelji će imati priliku uživati u projekcijama recentne filmske produkcije uz popratni program.

Kada je prije 14. godina Udruga ljubitelja filma RARE iz Vinkovaca pokrenula Festival dokumentarnih glazbenih filmova (DORF) nisu niti sanjali kako će svega nekoliko godina kasnije ovaj festival postati svojevrsni kulturni brend Vinkovaca i festival koji je odavno prešao granice Slavonije i Hrvatske.

DORF je dio Filmskog tjedna u Vinkovci koji čine još i 8. Antičke filmske večeri. Ovogodišnji Filmski tjedan u Vinkovcima održava se od 18. do 22. kolovoza, a tijekom tih dana gledatelji će imati priliku uživati u projekcijama recentne filmske produkcije uz popratni program.

- DORF i ove godine publici nudi projekcije glazbenih dokumentaraca, odnosno presjek regionalne produkcije. Zbog cijele ove situacije ove godine biti će prikazano svega 6 filmova što je nikad manji broj filmova na DORF-u. Međutim, DORF je je i jedini festival u Slavoniji koji se ovih mjeseci održava pred publikom. Svi drugi su ili otkazani ili su u online verziji. Biti će prikazani filmovi iz Makedonije, Srbije i Hrvatske, rekao je direktor DORF-a Toni Šarić.

Dodaje i kako se tijekom godine za DORF čulo u svim dijelovima Hrvatske i Europe pa su tako, do sada, organizirali reprize festivala u 84 grada u 5 zemalja. Prema njegovim riječima radi se o najstarijem regionalnom festivalu ovoga tipa koji je postao platforma za prikazivanje i upoznavanje s regijom ali i kao promocija novih radova. Isto tako DORF je stekao i svoju publiku koja iz godine u godinu s nestrpljenjem očekuje početak novoga festivala.

- Iskreno, super smo zadovoljni sa do sada postignutim. Mislim kako smo postignuli puno više nego što smo planirali, rekao je Šarić.

Biti će dodijeljene i festivalske nagrade pa će tako Nagrada za životno djelo DORF-a ove godine biti dodijeljena Želimiru Babogredcu. Riječ je o glazbeniku, manageru, nagrađivanom producentu sa iznimno uspješnom diskografskom karijerom, uz to i veliki kolekcionar vinila i vlasnik impresivne zbirke Beatles memorabilije.

Posebno DORF priznanje za doprinos undergroundu ove godine primit će Igor Hofbauer koji je jedan od najautentičnijih i najplodonosnihih hrvatskih ilustratora posljednja dva desetljeća. Za unikatne nagrade laureatima na ovogodišnjem festivalu već četvrtu godinu zadužen je genijalni splitski kipar&strip autor Miro Župa.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije