Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Kultura Kazalište

Aktualna Dorfmanova drama i odlična glumačka ostvarenja

Zagrebačko Putujuće kazalište u suradnji sa Scenom Ribnjak premijerno je izvelo dramu južnoameričkog autora Ariela Dorfmana “Smrt i djevojka”.
06. veljače 2020. u 08:53 0 komentara 350 prikaza
Foto: Putujuće kazalište

Zagrebačko Putujuće kazalište u suradnji sa Scenom Ribnjak premijerno je izvelo više nego aktualnu dramu južnoameričkog autora Ariela Dorfmana “Smrt i djevojka”. Predstavu čiji je tekst sa španjolskog jezika prevela Nenni Delmestre (koja ga je i postavila u dubrovačkom kazalištu Marina Držića početkom devedesetih) režirala je Helena Petković dobro iskoristivši i prostor na Ribnjaku, ali i glumce koji su u ovoj izvedbi bili zaduženi za kostime, a Darko Stazić i za scenu. Svakako treba istaknuti i rad Davora Rocca koji potpisuje izbor glazbe i tonsku obradu, jer je u samoj drami od neobične važnosti skladba Franza Schuberta Smrt i djevojka.

na valentinovo Stiže novi hrvatski mjuzikl i 25. zajednički projekt bračnog para Dolenčić

Upravo nju obožavao je doktor koji je u ime fašističkog režima neke južnoameričke države maltretirao mladu suprugu odvjetnika koji pod novim režimom od predsjednika države dobije ponudu da preuzme komisiju za istraživanje zločina bivšeg sustava.

Kada odvjetniku pukne automobilska guma, spašava ga baš doktor koji dolazi u njihov dom i njegovu ženu podsjeti na mučitelja te se ona odluči osvetiti bez obzira na cijenu. Na tom putu traži suprugovu podršku stavljajući ga pred veliku dilemu: poštovati pravo ili pomoći nesretnoj ženi u njezinoj borbi s demonima zla koji su joj uništili život pretvorivši je u histeričnu očajnicu.

akcija HNK split Mace sa splitske kazališne pjace dobile su preslatke kućice

U ulozi bračnog para odlični su Petra Svrtan i Ivan Colarić, vrlo strastveni i emotivni glumci koji su to uvjerljiviji što su tiši i diskretniji, dublje uronjeni u intimu svojih složenih likova. A Darko Stazić vrlo je životan i pomalo nedokučiv kao Doktor. Kad je riječ o njegovoj krivnji ili nevinosti, bilo bi jako teško staviti ruku u vatru, a upravo to suština je glumačkog umijeća.

zbog stresa
Nakon dolaska Doris Pinčić Rogoznice voditeljica HRT-a završila na bolovanju
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.