Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razotkrivanje

Besplatne ulaznice za tribinu izraelskog pisca Amosa Oza

Amos Oz
arhiva VL
07.03.2011.
u 15:31

Amos Oz bit će gost tribine Razotkrivanja Srećka Horvata 17. ožujka u kinu Europa. Besplatne ulaznice za predavanje mogu se podići na blagajni kina Europa

Amos Oz, autor četrdesetak knjiga, izraelski pisac i politički aktivist koji se zalaže za mir između Izraelaca i Palestinaca, 17. će ožujka biti gost tribine Razotkrivanja Srećka Horvata u kinu Europa. Besplatne ulaznice za predavanje mogu se podići na blagajni kina Europa. Oz, rođen 1939. godine, u Zagreb dolazi kao gost Frakture i izraelskog veleposlanstva.

Na hrvatski jezik prevedeno je nekoliko Ozovih knjiga, od romana prvijenca "Moj Michael" do "Crne kutije", "Priče u ljubavi i tmini", "Crne pantere" i knjige "Kako izliječiti fanatika?". Amos Oz rođen je u Jeruzalemu, gost je najprestižnijih svjetskih književnih festivala, dobitnik uglednih nagrada, a već se godinama spominje i kao jedan od kandidata za Nobelovu nagradu.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
23:19 07.03.2011.

\"Na hrvatski jezik prevedeno je nekoliko Ozovih knjiga...\" ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Moram priznat da me iznenadjuje broj njegovih knjiga, prevedenih na hrvatski jezik :-) Pricati o Amosu Ozu, a izbjegavati politiku je nemoguce... ali to je vjerovatno tako sa vecinom izraelaca. Iako je vrlo liberalan u svojim pogledima, ipak je vrijedan citanja... Procitao sam par njegovih knjiga, ali definitivno najbolji su bili njegovi memoari “Sipour Al Ahava Vehoshekh” (“A Tale of Love and Darkness”)... no meni mozda iz nekih drugih razloga...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije