Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
USPJEH NA IZBORIMA

Županijski odbor HDZ-a Vukovarsko-srijemske jedini ima četiri mandata u Saboru

Ivan Penava
Foto: Davor Javorović/Pixsell
14.09.2016.
u 13:27

Dražen Milinković: Izuzetno smo zadovoljni ostvarenim rezultatima na proteklim izborima

Odbor HDZ Vukovarsko-srijemske županije jedini je HDZ-ov županijski odbor u Hrvatskoj koji će u Hrvatskom saboru imati četiri zastupnika. Bit će to predsjednik županijskog odbora Dražen Milinković, gradonačelnici Vukovara i Vinkovaca Ivan Penava i Mladen Karlić te Stevo Culej koji je u sabor ušao putem preferencijalnih glasova.

- Izuzetno smo zadovoljni ostvarenim rezultatima na proteklim izborima. Naša izborna kampanja bazirala se na temama koje najviše interesiraju građane, a to su gospodarski rast, radna mjesta, demografska obnova i pravna sigurnost. To su birači prepoznali, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Dražen Milinković.

Podsjetio je i kako je HDZ u 5. izbornoj jedinici osvojio osam mandata u Hrvatskom saboru. Okupljenim novinarima obratio se i Penava koji je istakao kako je HDZ u Vukovaru, po prvi put u povijesti, pobijedio na svim (njih 32) biračkih mjesta.

- Pobijedili smo i u nekim gradskim četvrtima gdje inače nismo do sada dobivali. To je rezultat kvalitetnoga rada Gradskog odbora HDZ-a kao i izvršne gradske vlasti. Građani su to prepoznali i ukazali nam svoje povjerenje, rekao je Penava.

Govoreći o izborima Penava je rekao kako su građani u HDZ-u prpeoznali snagu koja može odgovoriti zahtjevima koji su postavljeni pred državu te da su to prije svega gospodarska kriza i odljev mladih.

- Ovo je samo jedna pobjeda u nizu i prvi korak koji treba što prije ostaviti iza sebe te završiti pregovore koji su započeti i baciti se na posao. To Hrvatskoj treba. Trudit ćemo se ne samo da zadržimo mlade ovdje nego i da one koji su otišli vratimo nazad, rekao je Penava.

Kako je rečeno Penava će svoj saborski mandat zamrznuti i posvetiti se i dalje obvezama koje ima kao gradonačelnik Vukovara dok će Milinković, Karlić i Culej sjesti u saborske klupe.

>> VIDEO Pregovori HDZ-a i Mosta. Plenković: Hrvatska nema vremena predugo čekati. Petrov: Ovo je mali početak i zalog buduće suradnje

Komentara 7

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
14:13 14.09.2016.

Slavonija Podravina Banija Lika i Cjela Dalmacija,,,eto to je HDZ,,,ali dolazi i Zagreb vec se probudio na ovim izborima,,,,Plavi se lipa nasa i to sve vise i vise.

RI
rikavac
16:51 14.09.2016.

Mene zanima Penava sta si dosad radio u Vukovaru kao gradonacelnik? Neznam samo sta su gradjani mogli prepoznat u tvom mandatu i opcenitu u mandatu HDZ u zupaniji sta ste to utadili za boljitak Vukovara.

KE
kenedy
14:46 14.09.2016.

adezeovske lopine....zasto brisete"nepodobne"komentare..?jel to demokracija na adezeov nacin..?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije