Naslovnica Izbori 2016 Izbori 2016

Kovačić: Nebitno je li na vlasti SDP, HDZ ili njihove nadstranačke firme, tajkuni vode državu

"Mislim da je Plenković pristojan, uglađen čovjek, ali pitanje je koliko će imati moći da provede promjene za koje se zalaže HDZ", poručio je Kovačić.
28. kolovoza 2016. u 13:00 26 komentara 953 prikaza
Ivan Kovačić
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/4

Mostov Ivan Kovačić gostovao je u emisiji televizije N1 i napomenuo da je nebitno nalaze li se na vlasti SDP ili HDZ te da tajkuni vode državu.

"Most nema ništa protiv da ostane u oporbi. Nebitno je li na vlasti SDP ili HDZ, njihove nadstranačke firme, tajkuni vode državu. Mislim da se protiv toga nemoguće boriti dok su na vlasti", rekao je Kovačić, koji smatra da bilo koja druga stranka, koja štiti nacionalne interese može popraviti stanje u državi.

"Vidio sam da nikad nisu bili bolji rezultati za rast BDP-a, nego otkako je tehničke vlade, otkako nema vlasti", kazao je Kovačić, pritom misleći da "nije bilo tunela ili nečeg sličnog".

Velika koalicija loše rješenje za Hrvatsku

"Teško je za reći, ali za državu bi bilo najbolje da se napravi velika koalicija, da narod vidi da je to jedan te isti ogranak iste stranke. Teško da će to biti na ovim izborima, ali dobro bi bilo da Most ustraje u tome da ne ide u vlast. Mi smo opet brzo i reagirali, jer smo donijeli odluku o novim izborima sredinom šestog mjeseca", smatra Kovačić.

Ivan Kovačić | Autor : Patrik Macek/PIXSELL Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Maček/Pixsell

"Plenković je pristojan i uglađen čovjek"

Komentirao je gradonačelnik Omiša i novog predsjednika HDZ-a Andreja Planekovića. "Mislim da je Plenković pristojan, uglađen čovjek, ali pitanje je koliko će imati moći da provede promjene za koje se zalaže HDZ", poručio je Kovačić.

Andrej Plenković HDZ Andrej Plenković: 'Hrvatski partneri moraju znati tko se ponaša državnički, a tko kavanski' domovinska koalicija Domoljubna koalicija: Plenković i Milanović su ista škola – kumrovečka! Zoran Milanović i Andrej Plenković u TV debati Dražen Ćurić Hrvatska nikad bliže velikoj koaliciji. Potiho je potiče i ‘mutti’ Merkel

Smatra da Most ne trebaju zanimati promjene unutar HDZ-a.

"Nas uopće ne bi trebala zanimati transformacija HDZ-a. Mi nismo ovdje da radimo kadroviranje u drugim strankama. S ološem i razbojnicima neću surađivati, ne govorim samo o strankama. Ukoliko ima neiskvarenih ljudi, koji nemaju afere, zašto ne bismo surađivali i s HDZ-om i s SDP-om?", kazao je Kovačić.

Medijski spin smatra mišljenjem da je Plenković bolji od Milanovića i da od dogovora neće biti rezultata.

"Nema ništa od bilo kakvih dogovora ni s jednom ni s drugom stranom. Ovaj put ćemo sigurno drugačije pregovarati. Neke će se stvari morati drugačije napraviti, kako bi se postigla suradnja", zaključuje Kovačić.

Zoran Milanović i Andrej Plenković | Autor : Anto Magzan/Pixsell Foto: Anto Magzan/Pixsell

Foto: Anto Magazn/Pixsell

Kriva interpretacija Mostova negiranja Milanovića i Plenkovića kao premijera

Kovačić tvrdi da Most ne brani dvojci kandidata da postanu premijeri. "To se krivo shvaća. Ja imam pravo izbora da mi niti jedan ne bude premijer, kao što i građani imaju pravo izbora. Most je dobio 19 saborskih zastupnika, u preostalih je 132 zastupnika bilo dovoljno zastupnika da se stvori većina. Zbog čega bi nas 19 bilo krivo zbog onih 132 što se nisu dogovorili?", zaključuje Kovačić.

>> Orepić se pohvalio izlaskom na koncert obrada AC/DC-ja: 'Uživao sam u genijalnoj atmosferi'

Hrana
Mood food
Hrana za dobro raspoloženje: Doznajte što bi trebalo jesti da se osjećate sretnije

A1 izdvaja za Vas

 • stefj:

  Ajoj, još jedan koji misli da će prostačenjem i napadanjem HDZ-a ili SDP-a prikupiti hrpu glasova. To sigurno ima efekta kod određenog soja građana, no oni s malo višim intelektom ili će izbjeći izbore ili ipak dati glas nekom drugom...

 • ivomarjanovic28:

  grizli je opet na djelu. most hvata velika panika. drage im fotelje

 • Avatar Prosenjak
  Prosenjak:

  A vaš glavni financijer Branko Roglić, on nije tajkun je li tako? On je "poduzetnik"? A kako to netko tko je 1990. bio običan udbaški ćato poput Roglića dvadeset godina kasnije ima 21 firmu u svom vlasništvu. Znam što ćete ... prikaži još!e reći, reći ćete da je on sposoban i da je to tako. Ali, ako je on sposoban, kako to da do 1990. nije dogurao dalje od udbaškog ćate?