Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrej Plenković:

'Hrvatski partneri moraju znati tko se ponaša državnički, a tko kavanski'

Andrej Plenković HDZ
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/5
26.08.2016.
u 14:03

– Hoću Hrvatsku učiniti pristojnim, uljuđenim društvom, a ne da se ljude diskvalificira na osobnoj, nedopustivoj razini, koju smo mogli čuti prije nekoliko dana – rekao je Plenković.

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković iskoristio je međunarodni skup u Dubrovniku kako bi upozorio na neprimjerene izjave svog premijerskog protukandidata Zorana Milanovića i objasnio da je to učinio zato što partneri Hrvatske moraju znati tko se ponaša državnički i odgovorno, a tko kavanski i diletantski.

Novinari su pitali Plenkovića je li bilo primjereno koristiti međunarodni dubrovački forum za izbornu kampanju, jer je u govoru spomenuo i izjave čelnika SDP-a Zorana Milanovića o BiH i Srbiji koje su izazvale buru u javnosti.

Na skupu na kojem sudjeluje ministar vanjskih poslova BiH trebalo se dotaknuti tih tema, odgovorio je Plenković.

– Naši partneri moraju znati tko se ponaša državnički, tko se ponaša odgovorno, što doliči onome tko preuzima odgovornost u državi, a ne ponašati se kavanski, diletantski, neodgovorno, kao što ste imali prilike čuti prije nekoliko dana – rekao je.

Plenković, koji je kao potpredsjednik vanjskopolitičkog odbora Europskog parlamenta govorio na panelu Globalni izazovi, rekao je da su BiH, zaštita Hrvata kao konstitutivnog naroda u toj zemlji i potpora BiH u eurointegracijama, ključni hrvatski vanjskopolitički prioriteti.

Predsjednik HDZ-a u razgovoru s novinarima naglasio je da je on vjerodostojan, da stoji iza svojih riječi iza kojih slijede i djela te da će to raditi i kao budući hrvatski premijer nakon pobjede na izborima.

– Hoću Hrvatsku učiniti pristojnim, uljuđenim društvom, a ne da se ljude diskvalificira na osobnoj, nedopustivoj razini, koju smo mogli čuti prije nekoliko dana – rekao je Plenković.

Komentara 24

DU
Deleted user
14:20 26.08.2016.

Vidim na ulici očajne SDP-ovce... Više ni šef partije nije za region.

Avatar dalmos Zadar
dalmos Zadar
14:11 26.08.2016.

Kako ga Plenki kulturno samara,Milanovic je naucio na Karamarka i bas onaj krkanski pristup on nie dorastao Plenkiju,zato ga i uhvati panika11.9 je milanovicev zadnji dan kao predsjedniku sdp.

Avatar mr.sc.Vaso
mr.sc.Vaso
15:47 26.08.2016.

Plenkoviću, izbor je jasan, ili se uljuđeno državnički tri puta ljubiti sa Nikolićem kao precednica, ili gledati u pod kao Kovač kada Vučić pljuje po Hrvatskoj, ili Zoki...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije