Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raskinuo sporazum

Matić zamolio Glogoškog da do utorka članovi Udruge iziđu iz kuće u Zaprešiću

Predrag Matić
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
02.04.2015.
u 19:45

Sporazum raskida jer se kuća u Zaprešiću nije koristila u skladu s potpisanim sporazumom

Prije tri dana ministar branitelja Predrag Matić poslao je predsjedniku Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine Đuri Glogoškom dokument kojim raskida sporazum potpisan s njegovom udrugom u kolovozu 2007. godine. Dokument je danas objavio HRT.

Sporazum raskida jer se kuća u Zaprešiću, namijenjena za privremeni smještaj branitelja kada su na liječenju u Zagrebu, nije koristila u skladu s potpisanim sporazumom. Riječ je o kući koju je za vrijeme prosvjeda u Savskoj koristio Đuro Glogoški.

"Ne smatram da smo pogriješili kada smo se tom kućom koristili za spavanje"

U pismu Matić je zamolio Glogoškog da se do utorka (7. travnja) "kuća u Zaprešiću oslobodi od osoba i osobnih stvari u vlasništvu Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine i njezinih članova". Matić će donijeti odluku kako će se u budućnosti koristiti ta kuća, stoji u pismu Glogoškom.

Glogoški je u ponedjeljak potvrdio da su se on i ostali stopostotni ratni vojni invalidi prve skupine koristili tom kućom. – Ne smatram da smo pogriješili kada smo se tom kućom koristili za spavanje. Bila je riječ o najtežim hrvatskim ratnim vojnim invalidima i očekujemo ovih dana da će i nas saborski zastupnik Stazić pozvati na Brijune da boravimo za 7 kuna, kao i predsjednik Vlade, i osigurati nam vilu u kojoj bi oni koji su dali svoje zdravlje za hrvatsku domovinu mogli biti smješteni – rekao je u ponedjeljak Đuro Glogoški na pitanje novinara o boravku u državnoj kući u Zaprešiću.

>>Glogoški: Očekujemo da će nas Stazić pozvati na Brijune da boravimo za 7 kuna

>>'Đuro Glogoški protupravno 5 mjeseci koristi državnu imovinu'

>>Matić više neće plaćati održavanje četiri pokretna zahoda za branitelje u Savskoj 66

Komentara 166

Avatar Becarina
Becarina
19:57 02.04.2015.

Predrag Matić je kao invalid dobio stan od preko 90 kvadrata , onda ozdravio a nije ga vratio . Tko ovu vlast jos uzima ozbiljno?

DU
Deleted user
19:53 02.04.2015.

daj sjaši već jednom...

Avatar Svećenik
Svećenik
20:53 02.04.2015.

hoće li iseljenje spriječiti Sinčić i ekipa?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije