Istraživanje

Evo što je Hrvatima najbolje, a što najgore u Lijepoj Našoj

plaža turisti vodice
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
05.06.2014.
u 16:32

Najveći nedostaci visoke su cijene smještaja (13%), visoke cijene gastronomske ponude (12%) i nedovoljno dodatnih smještaja (11%)

Hrvatski turizam i dalje pretežito nudi sunce, more, plaže i prirodne ljepote…ali je najpoznatija gospodarska grana u Hrvatskoj prema izjavama 59% građana koji su sudjelovali u IPSOS-ovom istraživanju za portal www.vikendplaner.info.

Visoke cijene smještaja i gastroponude te nedovoljan dodatni sadržaj i dalje su najveći nedostaci hrvatskog turizma.

Nakon turizma, najpoznatija gospodarska grana u Hrvatskoj je poljoprivreda (16%) i brodogradnja (4%).

Na pitanje koju vrstu odmora osobno povezujete s Hrvatskom kao turističkom destinacijom, 60% ispitanika odgovorilo je ''sunce i more'', 5% ispitanika reklo je ''aktivni odmor'', a za relaksirajući odmor (wellness i sl.) odlučilo se 3% ispitanika.

Čisto more i prirodne ljepote glavne su prednosti Hrvatske u odnosu na konkurentske turističke destinacije (33%), pokazali su rezultati istraživanja, a slijede prirodne ljepote s 26% te lijepe plaže (8%).

Najveći nedostaci visoke su cijene smještaja (13%), visoke cijene gastronomske ponude (12%) i nedovoljno dodatnih smještaja (11%).

Prema rezultatima istraživanja, uobičajen način na koji Hrvati provode vikend je odmor kod kuće uz TV – 42%, odlazak u prirodu – 19% te učenje i posao – 18%.

Cjelokupne rezultate istraživanja i rezultate po regijama možete pogledati OVDJE.

>> Romana Vlašić zadužena je za sjaj i slavu najvećeg brenda hrvatskog turizma

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije