Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
moćna žena

Romana Vlašić zadužena je za sjaj i slavu najvećeg brenda hrvatskog turizma

Romana Vlašić
Foto: Grgo Jelavić/Pixsell
1/11
04.06.2014.
u 17:32

Direktorica Turističke zajednice Dubrovnika otvoreno o karijeri, djeci, suprugu...

Nije lako svjetsku javnost držati u napetosti i Dubrovnik stalno održavati u središtu zanimanja, sjajnim i slavnim, pri vrhu popisa želja milijuna modernih nomada diljem zemaljske kugle.

S tom misijom svakodnevno se susreće dvadesetak zaposlenih u Turističkoj zajednici Dubrovnika, a cijeli pothvat nosi potpis najodgovornije osobe, direktorice Romane Vlašić.

Na tom je mjestu tek nešto dulje od godinu dana, ali za sobom ima toliko utakmica u turizmu da joj zahtjevi i izazovi vođenja turističkog ureda najpoznatijeg hrvatskog turističkog brenda ne donose stres nego radost.

Na posao s veseljem

- S veseljem dolazim na posao. U Turističku zajednicu Dubrovnika došla sam još 2010., na mjesto voditeljice kongresnog ureda, tako da se svi skupa otprije dobro poznajemo. Atmosfera u kolektivu mi je jako važna, trudimo se njegovati prijateljski duh, zajednički razmatramo što je dobro, što bi trebalo napraviti, što se može bolje, ja moram preuzeti odgovornost za konačnu odluku, ali mogu reći da se radi dobro, timski - hvali direktorica dubrovačke Turističke zajednice svoje suradnike.

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

Do mjesta čelne osobe turističkog ureda najpoznatijeg hrvatskog grada stigla je, inače, onako školski, svladavajući na raznim poslovima u turizmu stubu po stubu. U biografiji ima upisan radni staž u najpoznatijim hrvatskim putničkim agencijama, radila je i za strance, a sezonski je u ljetnim mjesecima počela raditi još kao srednjoškolka.

Da joj je turizam jednostavno predodređen bilo je jasno još u klupama Srednje turističke škole, kao i fakultetska diploma – smjer turizam.

Danas uspješna direktorica Turističke zajednice Dubrovnika paralelno s poslom i sama “hendla” dvoje studenata, kćer Francescu na doktoratu iz komunikologije i sina Marina na petoj godini Pomorskog fakulteta. Najmlađi, četrnaestogodišnji Petar završava osnovnu školu.

- Da, velika smo obitelj, ali naučili smo rasporediti obveze i međusobno si pomagati - kaže Romana, koju posao u jesensko-zimskim mjesecima i sezoni sajmovanja često odvodi od kuće.

Lijepo i gostu i domaćinu

Glavni joj je oslonac ipak suprug Nano, Slobodan Vlašić, poznati glas Hrvatskog radija, kojem je uredničko-novinarska specijalnost također turizam. Ne čudi, stoga, da je turizam česta tema kad se obitelj nađe na okupu.

- Ništa neobično, turizam je u Dubrovniku praktički tema u svim kućama - kaže simpatična direktorica, koja nam je prišapnula da je njezin Nano, inače i poznati dubrovački glazbenik, zamijeni i u kuhinji.

Foto: Grgo Jelavić/Pixsell

Glavni oslonac joj je suprug Nano, Slobodan Vlašić, poznati glas Hrv atskog radija, kojem je specijalnost turističko novinarstvo

- Ali, to moram reći da se ne naljuti, samo povremeno - dodala je smijući se.

A “povremeno” je i kad je posao iz Dubrovnika odvede u London, Berlin, Frankfurt, Pariz... ili preko velike bare.- Uvijek sam zbog posla puno putovala, navikla sam da nemam radnog vremena. To je neizostavan dio ovog posla - kaže Romana i dodaje da radi toga neke europske metropole poznaje bolje od Zagreba.No, zato ljeti ne napušta Dubrovnik.

Obitelj Vlašić već dugo ne uspijeva otići na ljetovanje na Šoltu ili Korčulu, kao što je nekad običavala.- Sad ljetujemo gdje i milijuni iz cijelog svijeta, u Dubrovniku - kroz smijeh ističe simpatična direktorica dubrovačkog TZ-a, koja ljeti odmora zapravo i nema i koja smatra da u njezin posao spada i pomiriti turizam s lokalnim životom. - Gostu u Dubrovniku mora biti lijepo, ali i domaćinu, inače sve gubi smisao.

>>Gorim na poslu kako bih opstala u zemlji u kojoj se ne cijene ni kvaliteta ni znanje

>>Posao je pokrenula 's nula kuna', a danas je stroga šefica koja pogrešku oprašta samo jednom

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije