Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tomašić u Europarlamentu

'Želja građana da brak bude zajednica žene i muškarca nije izraz homofobije'

Ruža Tomašić
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/2
12.03.2015.
u 09:34

Naglasila je da je ta odredba "poslužila kao katalizator za donošenje Zakona o životnom partnerstvu osoba istog spola".

Hrvatska zastupnica Ruža Tomašić jučer je u Europskom parlamentu kritizirala zastupnika Pier Antonio Panzerija koji je u svojem izvješću o ljudskim pravima i demokraciji u svijetu u 2013. godini izrazio žaljenje zbog ishoda hrvatskog referenduma o ustavnoj definiciji braka.

- Smatram da ne postoji razlog za žaljenje jer ustavna definicija braka u Hrvatskoj ni na koji način nije naštetila pravima LGBT zajednice - rekla je Tomašić.

Poziv na zaštitu tradicionalnih vrijednosti

Naglasila je da je ta odredba "poslužila kao katalizator za donošenje Zakona o životnom partnerstvu osoba istog spola".

- Time je istospolna zajednica stavljena unutar zakona, kako i priliči društvu koje brine o svojim svojim pripadnicima - kazala je Tomašić i naglasila da "želja velike većine građana Hrvatske da brak ostane zajednica jedne žene i jednog muškarca nije izraz homofobije ili diskriminacije", što piše u izvještaju.

- Riječ je o pozivu na zaštitu tradicionalnih vrijednosti koje su naše društvo održale homogenim unatoč čestim povijesnim nedaćama koje su zahvaćale Hrvatsku - zaključila je Tomašić.

>>Ruža Tomašić: Uskoro program HKS-a i izbor predsjednika

>>Ruža Tomašić pristupila Hrvatskoj konzervativnoj stranci

Komentara 46

Avatar comparator
comparator
09:52 12.03.2015.

Brak je brak ,sve ostalo su zajednice.

GA
Gajger
09:59 12.03.2015.

Dokle je represija i agresivnost tzv. "progresivaca" došla kada se ljudi moraju pravdati, ispričavati i objašnjavati jer smatraju da je brak zajednica između žene i muškarca. Zapad očito ide svome kraju.

OK
okus
11:03 12.03.2015.

LBGT stalno isticu da su razliciti. Pa onda i razlicitost u zajednici. Ostanite dosljedni sebi. Brak je uvijek bio i treba i dalje biti u poznatom konceptu. Tocka.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije