Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Dubrovački rent-a-car drugi po skupoći u Europi

20.05.2009.
u 19:29

Dvije dubrovačke rent-a-car agencije, Hertz i Sutrust rent-a-car, zauzele su 2. i 3. mjesto u istraživanju kvalitete pružanja usluge iznajmljivanja automobila u europskim turističkim odredištima. Istraživanje su partnerski proveli europski autoklubovi u sklopu projekta EuroTEST, a nositelj projekta bio je njemački autoklub ADAC.

Ali za kvalitetnu uslugu rent-a-cara turisti u Dubrovniku plaćaju visoku cijenu. Minimalno 58,52 eura, a maksimalno 125 eura po danu, što naš biser svrstava na drugo mjesto po skupoći, odmah iza talijanskog Riminija. Testirano je 60 automobila i pratećih usluga u Grčkoj, Italiji, Malti, Portugalu, Španjolskoj, Turskoj i Hrvatskoj.

Istraživanje se provodi treći put, a u Hrvatskoj je zahvaljujući HAK-u, jedinom članu programa iz zemlje koja nije članica EU, prvi put provedeno u našoj najpopularnijoj turističkoj destinaciji Dubrovniku, gdje je testirano šest rent-a-car agencija. Ostale dubrovačke agencije (Kompas, Budget, Avis i HM) ocijenjene su ocjenom dobar.

Ukupno najbolje ocjene dobila je agencija National s grčkog otoka Kos. Testiranje po principu tajnog kupca naišlo je na mnoge nedostatke, uglavnom tehničke neispravnosti vozila. Na automobilima naših agencija tehničkih nedostataka nije bilo, a najslabije su ocijenjeni procedura iznajmljivanja i pokriće osiguranja, koje nije bilo u cijeni najma.

Želite prijaviti greške?