Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolaps

Zatvara se Zračna luka Brač, vlasnik Andabak otvara stečaj

'22.02.2013., Brac - Zaposlenici Zracne luke Brac predvodjeni Toncijem Obilinovicem izrazili su zabrinutost zbog najave moguceg ukidanja aerodroma. Photo: Tino Juric/PIXSELL'
'Tino Juric/PIXSELL'
12.03.2013.
u 22:05

Preko bračkog aerodroma nekad je na otok stizalo 35.000 gostiju godišnje, a lani ih je bilo tek 12.000

Zračna luka Brač se zatvara. Većinski vlasnik Jako Andabak odlučio je otvoriti stečaj nad aerodromom preko kojega je nekada na Brač stizalo 35.000 gostiju godišnje, a lani ih je bilo tek 12.000 i gubici su postali previsoki.

– Država ima 36 posto udjela i nadali smo se da će zaštiti svoje vlasništvo. Aerodrom smo gradili za vrijeme rata, 1992. ga otvorili, a u miru ne znamo njime upravljati – ljutit je predstavnik radnika Tonči Obilinović.

U Ministarstvu prometa kažu da država nema novca za dokapitalizaciju i povećanje svog udjela, ali posredovat će da se dio radnika zaposli u splitskoj zračnoj luci.

Andabak tvrdi da će većinu radnika zaposliti u svom Zlatnom ratu, ali Obilinović tvrdi da im to nitko nije rekao. Krajem 90-ih u bračku zračnu luku stizalo je 40 čarter-letova tjedno, sada su samo četiri i to agencije Gruber Reisen iz Graza koja je za iduću sezonu već prodala aranžmane za 3500 gostiju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije