Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fondovi

Više od dvije trećine fondova u minusu

stock
Arhiva Vl-a
17.04.2011.
u 13:41

Jedini dobitnici kod dioničkih fondova su Platinum Global Opportunity (+0,62 posto) i HPB Dynamic (+0,41 posto). Najveći gubitnik kod dioničkih fondova bio je fond NFD Aureus US Algorithm

Ovaj tjedan bio je izuzetno negativan za fondovsku industrjiu pa je tako tek dvadeset i šest od ukupno devedeset i tri fonda ostvarilo porast vrijednosti udjela. Rezultati fondova kretali su se u rasponu od -4,89 posto pa do +0,62 posto a četrdeset i pet fondova zabilježilo je pad veći od jedan posto.Jedini dobitnici kod dioničkih fondova su Platinum Global Opportunity (+0,62 posto) i HPB Dynamic (+0,41 posto). Najveći gubitnik kod dioničkih fondova bio je fond NFD Aureus US Algorithm (-4,89 posto) a slijedi ga AC Rusija (-4,22 posto). Kod mješovitih fondova jedini dobitnik je Allianz Portfolio (+0,19 posto). Najveći pad kod mješovitih fondova zabilježio je fond NFD Aureus Emerging Markets Balanced (-2,32 posto) a iza njega je ZB global (-1,72 posto). Najveći dobitnik kod obvezničkih fondova je HPB Obveznički (+0,33 posto) a slijedi ga HI-conservative (+0,30 posto) dok su najveće padove u ovoj grupi imali OTP euro obveznički (-0,51 posto) i ZB bond (-0,18 posto). Novčani fondovi imali su pozitivne rezultate a najuspješniji je bio Platinum Cash (+0,13 posto).

 www.hrportfolio.com

Ključne riječi

Komentara 3

AP
apolon
09:36 18.04.2011.

pa normalno da nemože doć na prethodni vrh kad se algo-robotić neprestano svađa sa McClellan-indexom tehno i financije su preveliki uteg da bi se letjelo na vrh, SPX topira a čeka se katalizator koji če pokrenuti tržište-downside! koji če pokrenuti tržište-downside!

AP
apolon
09:47 18.04.2011.

jedan katalizator mogao bi doći u obliku gdje se određene Europske zemlje kolektivno kreću prema bankrotu a jučerašnja pobjeda \"true finci\" koji su od nepoznate strančice ( 3%) osvojli 19% glasova tome če svakako - pridonjeti !sova tome če svakako - pridonjeti !

AP
apolon
09:53 18.04.2011.

drugi katalizator vjerojatno če doć iz tržišta roba , napuhanog mjehura sponzoriranog od centralnih banaka širom svijeta. R/J CRB index roba po drugi puta se odbio od \"golden ratia\" trenutno je u pripremi jako zanimljiva formacija , središnji bankari uiva formacija , središnji bankari u svojim izračunima zaboravili su na premisu- princip ponude i potražnje!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije