Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
“Mentorstvo među ženama”

Važnost komunikacije u digitalnoj i ekonomiji ljubavi

Zagreb: Drugi susret mentorica u sklopu projekta "Mentorstvo među ženama"
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
1/23
08.03.2019.
u 08:14

Mentoricama i kandidatki-njama pridružila se i nova mentorica Petra Uzorinac, direktorica preuzimanja rizika Allianz d.d.

Mentorice i kandidatkinje susrele su se nakon mjesec dana drugi puta u Hotelu Esplanade 6. ožujka u okviru projekta “Mentorstvo kao oblik networkinga među ženama”.

Projekt su pokrenuli Večernji list i časopis Zaposlena s ciljem osvještavanja važnosti ženskog mentoriranja. Misija projekta je da 15 uspješnih poslovnih žena-mentorica usmjerava 15 odabranih kandidatkinja koje žele dodatno učiniti i usavršavati se u zanimanju koje su odabrale.

Na drugom susretu prisustvovala je i nova mentorica Petra Uzorinac, direktorica preuzimanja rizika Allianz d.d.

Zagreb: Drugi susret mentorica u sklopu projekta "Mentorstvo među ženama"
1/23

Susret je otvorila organizacijska psihologinja i jedna od mentorica Tanja Pureta s tematskim predavanjem “Zašto nam je ponekad teško raditi s ljudima i kako to promijeniti?”

Tanja Pureta objašnjavala je vezu trendova modernog poslovanja kao što su digitalna ekonomija, ekonomije ljubavi i važnost komunikacije u njoj, ističući razloge zašto je teško raditi u ekonomiji ljubavi. Na predavanju nije nedostajalo ni demonstracije iskrivljene komunikacije, što je ujedno i samo objašnjenje zašto je teško ponekad raditi s ljudima.

Neki su mentorski parovi dobili su priliku reći što su postigli i dogovorili od prvog susreta.

– Bila sam sretna kad sam saznala tko mi je mentorica i iznimno sam zahvalna – govori kandidatkinja Helena Rister čija je mentorica Violeta Colić, partnerica i direktorica u Komunikacijskom uredu Colić, Laco i Partneri.

– Prvi susret je bio dosta poučan jer smo shvatile na čemu kod mene želimo raditi – nastavila je Helena o sastanku s mentoricom, koja joj je ukazala na osvještavanje vlastitih karakteristika.

– Istaknula je kako su ljudi u komunikacijskom svijetu ekstroverti, a u razgovoru s Violetom Colić shvatila sam da introverti smirenije pristupaju rješavanju određenih problema i zapravo želimo postići da ja kao ekstrovert steknem perspektivu introverta u rješavanju određenih zadataka – objasnila je Helena Rister.

– U svakoj situaciji, ako je pojedinac svjestan svojih karakteristika moći će ih bolje prilagoditi zahtjevima situacije. Nekad te primarni instinkt može sprječavati da budeš ekstrovertiran, a to se, primjerice, zahtijeva u mnogim poslovima – pojašnjava Violeta Colić, koja je matematičarka.

Projekt je okupio žene različitih zanimanja, onih više popularnim i manje popularnima za žene, a veliku iznimku čini Dijana Katavić, inženjerka odašiljača čija je mentorica Ivana Marković, glavna
 direktorica za segment privatnih korisnika A1.

– Ostala sam impresionirana Dianom koja ima zavidnu razinu uvida u vlastiti razvoj – pohvalila je Dijanu mentorica pred svima i nije se zaustavila:

– Shvaćamo obje da nam je zadatak potaknuti svijest o njezinoj relevantnosti na tržištu rada – zaključila je Ivana Marković.

Inženjerka Dijana skromno se složila i dodala kako njezina mentorica “sve to dobro vidi s nekog brda, dok je ona u podnožju”.

– Projekt je zasad ono što želim da bude. Mentorica trenutno ima bolji pogled na moj razvoj nego ja, a znam da se želim istaknuti na tržištu rada i predstaviti ono što mogu donijeti na stol kao dobar stručnjak – govori staloženo Dijana Katavić.

Mentorski par Šalović-Marinković Horvat shvatile su koliko su im branše različite, ali nude zanimljive perspektive.

– Zdenka kao arhitektica i ja kao netko iz područja financija dosta dobro možemo zaključiti što nam je slično, u posve različitim profesijama – ističe Eva Marinković Horvat, članica uprave RBA mirovinskih fondova. O svojoj kandidatkinji Zdenki Šalović ima samo pozitivne dojmove.

– Ovo je izazovno. Toliko toga je postigla u životu da bismo lako mogle zamijeniti uloge i ona bi meni mogla biti mentorica – smije se Eva.

Organizatorica mentoriranja Ana Gruden, glavna urednica Zaposlene, zadovoljna je napretkom interakcije mentorica i njihovih protégéa.

– Bilo mi je važno da su mentorice i kandidatkinje počele razgovarati i razvijati se u svojoj dinamici. Da mentorice vide što mogu postići s kandidatkinjama i obratno – zaključuje Ana Gruden.

VIDEO Izvršni urednici otkrivaju kako je raditi na portalu Vecernji.hr:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije