Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis MENTORSTVO MEĐU ŽENAMA: Treba vam potpora u karijeri?

Muškarci odluke donose instinktivno dok žene znaju biti opreznije

Večernji list i časopis Zaposlena pokreću novi projekt
04. prosinca 2018. u 12:30 0 komentara 375 prikaza
Martina Bienenfeld
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Nije lako biti žena u poslovnom svijetu u kojem svuda dominiraju muškarci. Dakako, ima žena kojima je to uspjelo, a neke od njih pristale su sudjelovati i u našem projektu mentorstva poduzetnicama na početku ili na nekoj od prekretnica karijere.

Barbara Mesić Žene i poduzetništvo Barbara Mesić: I svaki je pad dio uspjeha

Večernji je list u suradnji s časopisom Zaposlena, naime, pokrenuo projekt “Mentorstvo kao oblik networkinga među ženama”. Koliko je ženska solidarnost važna u poslovnom svijetu svjesna je i jedna od najuspješnijih direktorica turističkih zajednica u Hrvatskoj, Martina Bienenfeld, direktorica Turističke zajednice Zagreba, koja je spremno pristala naći se pri ruci mladim ženama s poslovnim ambicijama.

- Svaka osoba je posebna, bez obzira da li je riječ o muškarcu ili ženi. Kroz svoju karijeru naučila sam da stil poslovanja određuje karakter pojedinca i osobine, neovisno o spolu. Doduše, mislim da muškarci donose odluke instinktivno i ne idu previše u analize, dok žene, s druge strane, znaju biti opreznije i sagledavaju situacije iz više aspekata. Mlade treba educirati te im treba dati putokaze kako bi uspjeli pronaći pravu mjeru te se realizirali u budućnosti kao odgovorni i sposobni profesionalci u svom poslu - komentar je direktorice zagrebačke Turističke zajednice M. Bienenfeld, koja je 2016. proglašena Ženom godine u izboru časopisa Zaposlena.

Martina Bienenfeld | Autor : Marko Lukunic/PIXSELL Foto: Marko Lukunic/PIXSELL Martina Bienenfeld: Do 27. studenog ugostili smo u Zagrebu 1,268.919 turista(+8%) koji su ostvarili 2,270.653 noćenja (+10%)

Magistra znanosti direktorica je TZ Zagreba od lipnja 2014. godine, a dotad je bila voditeljica Odjela za turizam pri Gradskom uredu za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Grada Zagreba, koji u svom opisu posla ima provođenje strategije razvoja turizma, izradu planova, predlaganja mjera poticanja investicijskih aktivnosti u turizmu te brojne druge aktivnosti vezane za turizam Zagreba i Hrvatske.

Prva dama zagrebačkog turizma studirala je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. I to uz rad u Croatia Airlinesu. Godine 2004., završava poslijediplomski znanstveni studiji, smjer Međunarodni turizam u nacionalnoj ekonomiji na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, gdje je i stekla akademski stupanj magistra ekonomskih znanosti. Martina Bienenfeld razvija turističku ponudu hrvatske metropole s posebnim naglaskom na destinacijski menadžment.

Svjetski poznati zagrebački Advent ne treba posebno elaborirati, ali spomenut ćemo neka druga događanja kroz koja se Zagreb, pod turističkim vodstvom Martine Bienenfeld, profilira kao destinacija za kulturne, gastro i eno sladokusce, s brojnim kulturno-zabavnim događanjima tijekom cijele godine. Spomenimo, primjerice, INmusic festival, Zagreb Classic, projekte Dvorišta, Okolo, Plac Mljac ili Design District Zagreb tijekom kojeg su mnoge lokalne kreativne inicijative došle do izražaja. Svakako vrijedi istaknuti i Festival svjetla, koji od 2017. godine obogaćuje zagrebačku turističko-umjetničku scenu. Direktorica TZ Zagreb upravo s kulturnim i umjetničkim institucijama posebno brižljivo njeguje suradnju.

Andrea Borošić Andrea Borošić Potreban je početni 'push': Svaki dan imam novi cilj

Posebno je ponosna na 8-godišnji projekt, u suradnji sa zagrebačkim Odborom za obrazovanje, “Kultura turizma” u sklopu kojeg se edukacijom učenika srednjih škola, kojima turizam i ugostiteljstvo nisu primarni predmeti, nastoji podići svijest o vlastitom gradu i upoznati ih s turističkim, kulturnim i prirodnim potencijalima grada. Čelnica TZ Zagreb može se pohvaliti da je institucija koju vodi za njena mandata dobila brojna priznanja i nagrade. Jedna od njih je međunarodno priznanje na Tourism&Strategy Festivalu u Parizu za najbolju digitalnu turističku promociju u Europi za aplikaciju Be There. M. Bienenfeld i njezin tim radi i na posebnoj promociji, a recentni primjer je izložba Croatie, pleine de couleurs našeg fotografa, putopisca i avanturiste – Davora Rostuhara u Carrousel du Louvre. Cilj ambiciozne i sposobne direktorice, koja se svojedobno spominjala i kao ministrica turizma, cjelogodišnji je turizam u našem glavnom gradu, koji će uz spomenute segmente europskim metropolama konkurirati i zdravstvenim i poslovnim turizmom. Osobno joj je, kaže, iznimno bitno da se turizam razvija na održiv način.

Realno gleda i na njegovu budućnost: “Još neko vrijeme očekujemo više stope rasta, a potom će se, zbog ograničenosti kapaciteta i same veličine grada, rast usporiti. To je i normalno, s povećavanjem volumena, stopa rasta se smanjuje”, kaže Martina Bienenfeld

Galerija - Nova blagdanska lokacija - pogledajte kako izgleda advent u Maksimiru

Martina Bienenfeld
1 / 28
Večeras je svečano otvoren Advent u Maksimiru.

 


 

Sve je spremna za polaganje državne mature u Ekonomskoj i upravnoj školi Split
'Hodnici su uski, a razredi natrpani'
U splitskoj školi shrvani zbog preminule učenice: 'Upozoravali smo na ovo!'
PBZ CROATIA OSIGURANJE obvezni mirovinski fondovi
NIKA ISTRAŽUJE
Hrvatski građani imaju 113,2 milijarde kuna mirovinske štednje, evo što se događa s tim novcem
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.