Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OMOGUĆAVA UMFO

Prvi put u Hrvatskoj: Prvi virtualni financijski pomoćnik stigao je na Viber

Gospodin Fin
16.12.2020.
u 10:35

Gospodin Fin, prvi virtualni financijski pomoćnik mirovinskih fondova, nastao je kako bi svima pomogao štedjeti za mirovinu. On je analitičan, precizan i uvijek pri ruci. Na personaliziran, jednostavan i razumljiv način informira nas o važnoj i kompleksnoj temi mirovinske štednje

Gospodin Fin nastao je u partnerstvu mirovinskih fondova s vodećom hrvatskom IT tvrtkom Infobip i u suradnji s bihevioralnom stručnjakinjom sa ZŠEM-a dr. sc. Andrijanom Mušurom Gabor, koja je među prvima u Hrvatskoj doktorirala u području ekonomske psihologije.

UPOZNAJTE GOSPODINA FINA!

Gospodin Fin s korisnicima komunicira na Viberu, dakle na kanalu i u formatima koji su dio naše uobičajene svakodnevne komunikacije. Dizajniran je uz pomoć bihevioralnih stručnjaka s ciljem da nas informira, educira te potakne na razmišljanje, vizualizaciju i akciju. Interaktivnost komunikacije omogućava da svi odmah dobiju personalizirane informacije u skladu s njihovom dobi, interesima i ciljevima.

Tehnologija donosi korist cijelom društvu

'Kreirali smo personalizirani sadržaj za Gospodina Fina imajući na umu važnost interakcije i prilagođavanja sadržaja korisnicima, uz upotrebu relevantnih i znanstveno dokazanih fenomena iz područja bihevioralne ekonomije. Neki od njih su sklonost statusu quo, mentalno računovodstvo koje nas ograničava u donošenju odluka te averzija prema gubitku. Dakle, uzeli smo u obzir sva predvidljiva ponašanja korisnika koja su relevantna pri donošenju odluka o štednji te kreirali poticajnu komunikaciju koja može utjecati na njihovu promjenu ponašanja umjesto da ih samo informiramo. Neovisno o tome jeste li mirovinski znalac ili ste tek dobili prvi posao, Gospodin Fin je definitivno osoba s kojom želite pročavrljati!', ističe Andrijana Mušura Gabor.

Gospodin Fin je nastao na Infobipovoj platformi Answers, jednom od vodećih svjetskih rješenja za stvaranje inteligentnih chatbotova temeljenih na umjetnoj inteligenciji. Iz te, najveće hrvatske IT kompanije, koja je postala prvi hrvatski jednorog, poručuju da je Gospodin Fin još jedan pokazatelj toga kako tehnologija donosi korist zajednici i cijelom društvu. 

'Tehnološka revolucija pokrenuta pojavom tehnologija kao što su 'cloud' i 'mobile computing', 'big data analytics' i  'machine learning' otvara potpuno nove servise i mogućnosti koje države na svim razinama mogu pružiti svojim građanima. Ove tehnologije odavno nisu rezervirane samo za Fortune 500 kompanije i građani s pravom očekuju efikasne digitalne servise u raznim područjima života, a jedno od važnijih je upravljanje osobnim financijama. Digitalizacija društva za rezultat treba imati povećanu efikasnost i olakšane procese, a to će u konačnici doprinijeti povećanju zadovoljstva građana. Tehnologija tako donosi značajnu korist zajednici i cijelom društvu', poručuju iz Infobipa.

Pratite serijal Think Fin: Financije za svakoga

Gospodin Fin, prvi virtualni financijski pomoćnik mirovinskih fondova, dio je interaktivnog, omnichannel serijala "Think Fin: Financije za svakoga". Dio je to projekta jačanja financijske pismenosti koji provodi UMFO. Donosimo analize vodećih hrvatskih ekonomista, financijskih i bihevioralnih stručnjaka koji će vam približiti trendove i ponuditi relevantna objašnjenja za planiranje boljih umirovljeničkih dana.

'Za dobrobit pojedinca i društva u cjelini važno je kontinuirano raditi na financijskoj pismenosti, a iskustva razvijenih zemalja poput Finske potvrđuju da se najbolji efekt postiže ako se s financijskom edukacijom počne u najranijoj dobi. I ako se koriste napredne tehnologije. Može se reći da je financijska pismenost u 21. stoljeću važna kao i informatička pismenost bez koje je teško zamisliti suvremeni život', ističe Dijana Markoja, direktorica Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava.

Upoznajte Gospodina Fina na Viberu!

SKENIRAJ QR KOD ILI KLIKNI OVDJE I ZAPOČNI RAZGOVOR

Kako dobiti do 750 kuna poticaja godišnje na dobrovoljnu mirovinsku štednju, kako odabrati mirovinski fond, kako mirovinski fondovi ulažu naš novac i ostvaruju prinose? Sve o tome doznajte u razgovoru s Gospodinom Finom, prvim virtualnim financijskim pomoćnikom mirovinskih fondova, koji daje korisne informacije o drugom i trećem mirovinskom stupu te vam pomaže štedjeti za mirovinu. S Gospodinom Finom možete odmah razgovarati na Viberu!

ZAPOČNI RAZGOVOR S GOSPODINOM FINOM!

Prilog je napravljen u skladu s najvišim profesionalnim standardima u produkciji native tima Večernjeg i Udruge društava za upravljanje mirovinskim fondovima i mirovinskih osiguravajućih društava, u suradnji s agencijom za premium sadržaj i tehnologiju 01 Content & Technology – C3 Croatia.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije