Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Projekt 'Najdonator': Najhumanitarnije tvrtke Dukat i Konzum

Predstavnici tih dvaju tvrtki za nagradu su dobili godinu dana na pravo korištenja titule 'Najdonator' kao i statuu čiji dizajn potpisuje vukovarski maturant Mirko Tivanovac
22. svibnja 2018. u 18:41 0 komentara 291 prikaza
Projekt Najdonator
Foto: Ured Biljane Borzan

U Europskom parlamentu održana je prva dodjela nagrada tvrtkama koje potiču kulturu doniranja hrane. 

Počasni predsjednik holdinga Mustafa Süzer Hrvatsku vidi kao rajsku zemlju, ali s mnogo prepreka za ulagače Mustafa Süzer: 'Moji prijatelji zainteresirani su i za kupnju Konzuma'

Cijeli je projekt pokrenula europarlamentarka Biljana Borzan zajedno s platformom Mreža hrane.

U Hrvatskoj se dnevno baci i nekoliko tisuća tona hrane, od čega 135 tona kruha. Kako bi se potaknula kultura doniranja, a ne bacanja hrane, europarlamentarka Biljana Borzan zajedno je s platformom Mreža hrane pokrenula projekt „Najdonator“. Riječ je o godišnjim priznanjima i nagradama za tvrtke koje su se iskazale u doniranju hrane.

- Javnost često nije upoznata s humanitarnim djelovanjem donatora i prst krivice za velike količine bačene hrane se paradoksalno često upire u realni sektor. Želimo pokazati da postoje tvrtke koje su izrazito humanitarno angažirane i želimo da građani znaju koje su to tvrtke – rekla je Borzan koja je ove godine nagradu uručila Konzumu i Dukatu

Projekt Najdonator
1 / 4
Konzum i klaster Mali hrvatski proizvođač nastavljaju suradnju na projektu „Iz domaćih krajeva“

Predstavnici tih dvaju tvrtki za nagradu su dobili godinu dana na pravo korištenja titule 'Najdonator' kao i statuu čiji dizajn potpisuje vukovarski maturant Mirko Tivanovac.

–  Dukat je sustavno doniranje hrane pokrenuo početkom 2015. godine od kada je humanitarnim ustanovama isporučio više od 706 tona mlijeka, mliječnih proizvoda i sireva. Gotovo 20 zaposlenika u četiri odjela svakodnevno nastoje osigurati i na vrijeme dostaviti hranu u više od 40 humanitarnih ustanova diljem zemlje – rekla je Elena Wolsperger Dolezil, direktorica Korporativnih komunikacija Dukata.

– Konzumovi rezultati u području doniranja hrane proizlaze iz zajedničkog rada naših brojnih zaposlenika posvećenih tome da se hrana pred istekom roka trajanja maksimalno iskoristi i usmjeri prema potrebitima. Zahvalni smo što su nas humanitarne udruge u cijeloj Hrvatskoj prepoznale kao pouzdanog partnera s kojim zajedno pridonosimo poboljšanju uvjeta života korisnika tih udruga – rekla je Ivana Džakula, direktorica Sektora poslovne podrške u Konzumu.

Miroslav Mišković: Pomogao sam Todoriću kad su svi likovali zbog njegove propasti Tvornica za preradu i proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda KIM Karlovac slavi 50. obljetnicu KIM PROSLAVIO 50 GODINA Prije deset godina spašeni su od propasti, a sada izvoze u 14 zemalja svijeta Biljana Borzan Europarlamentarka Borzan: "Uvođenjem jedinstvenih punjača, potrošači će uštedjeti pola milijarde eura do 2021."

 

 

Dino Rađa
'NEMOJ DA TI PUNE GLAVU'
Dino Rađa: Obišao sam Auschwitz, Bleiburg, Jasenovac, Ovčaru i nije mi jasno...
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.