Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sunčani hvar

Poboljšanje vještina i kvalitete nastave u vlastitoj akademiji

hvar_311.jpg
import
17.08.2008.
u 12:09

Kako bi što više educirao zaposlenike, Sunčani Hvar osnovao je svoju akademiju početkom prošle godine. Ona daje mogućnost konstantnog unapređivanja vještina stalnih zaposlenika te obuke novih stalnih i sezonskih radnika.

Razvoj vještina
– Programi su namijenjeni odabiru, uvođenju i provedbi novih efikasnih rješenja za pružanje vrhunske usluge, kažu u tvrtki. Program se dijeli u dvije skupine edukacija: stručne profesionalne vještine i menadžerske vještine. Stručna edukacija obuhvaća sva područja modernog hotelijerstva, od pripreme vrhunskih napitaka od kave i pripreme koktela, preko najnovijih trendova u kulinarstvu i vrhunskog standarda usluge, kažu u tvrtki.

Menadžerska edukacija sadrži lepezu menadžerskih vještina poput osnovnih menadžerskih vještina preko upravljanja vremenom, rješavanja pritužbi, upravljanja sukobima, do intervjuiranja i drugih vještina u vezi s upravljanjem ljudima itd. Trajanje programa ovisi o složenosti znanja i vještina, u načelu od nekoliko sati do nekoliko dana.

Treneri akademije radnici su zaposleni u Sunčanom Hvaru, čija se znanja neprestano unapređuju kroz specijalizirane treninge u zemlji i inozemstvu, studijska putovanja, privremeni rad u drugim hotelskim lancima ORCO grupe te mentorstvo i pomoć Odjela ljudskih potencijala tvrtke. Akademija Sunčanog Hvara stalno unapređuje suradnju s obrazovnim institucijama svih razina kako bi približila novonastala zanimanja u hotelijerstvu.

Akcija u osnovnoj školi
Tako je u Osnovnoj školi Hvar prvi put ove godine tim zaposlenika održao prezentaciju i igraonice kako bi popularizirali hotelijerska zanimanja i potaknuli upise u srednje škole tog usmjerenja. Sa srednjom turističko-ugostiteljskom školom surađujemo kroz održavanje stručne praktične nastave, ustupanja vrhunskih “chefova” kao mentora za učenike, sudjelovanja u programima škole i sl. Također, s visokoškolskim institucijama surađujemo kroz dvije linije stipendiranja u iznosu od oko 70.000 eura.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije