Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

M San Grupa i dalje uvjerljivi lider među IT tvrtkama Adriatic regije

Najveće kompanije regije lani su uprihodile 2,53 mlrd. eura, što je 2,2 posto više, nego 2010., a zapošljavaju 13.000 radnika.
17. listopada 2012. u 20:48 3 komentara 15 prikaza
racunala
Foto: AFP

Zagrebačka M San Grupa i dalje je uvjerljivi lider Adriatic regije, pokazalo je istraživanje 100 najvećih iz sektora informatičke tehnologije (IT), koje već treću godinu priprema IDC Adriatics. Od 2,53 milijarde eura ukupnih prihoda IT sektora u Adriatic regiji, koju u istraživanju čine IT tržišta Hrvatske, Slovenije, BiH, Crne Gore, Srbije, Kosova, Makedonije i Albanije, M San je u 2011. ostvario 246 milijuna eura prihoda, a među prvih pet su još i Comtrade Grupa iz Beograda, slovenska Avtera, IBM te regionalni sistem integrator S&T Group.

Nakon umjerenog rasta u 2010., vodeće kompanije regije u 2011. su rasle 2,2%. Promatrano po kategorijama, među regionalnim i lokalnim informatičkim tvrtkama, pružateljima IT usluga i proizvođača softvera i dalje je vodeći trio ComTrade Group, S&T Group i Asseco SEE, a na četvrto je mjesto uskočio hrvatski Combis.

Među distributerima IT opreme vodeća je tvrtka M San Grupa, dok ljestvicu u maloprodaji informatičkih proizvoda ponovno predvodi Eurotrade iz Rovinja.

 

Zadar: Testiranje na Covid-19 u Općoj bolnici
PISMO OBIŠLO HRVATSKU
Prebolio COVID-19 pa otkrio što morate imati doma: 'Korona boli kao sam vrag'
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...
  • trofaznijudeomasonskikomunjara:

    I dalje čvrsto vise na državnoj sisi.

  • matan91:

    Isto kao i u građevini: Jozo dobije posao, Mate i Jure rade kao podizvođači. Jozo prijavljuje cijeli prihod projekta. Mate i Jure isto tako ono što su fakturirali Jozi. De facto se radi o duplim stvarima. Koja glupost je taj ... prikaži još!j IDC. Sami su sebi svrha.

  • ynos1:

    kaj je ovo