Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pad dionica

Ljubljanska burza među najvećim gubitnicima 2010. godine

burza, NY
Pixell
03.01.2011.
u 08:33

Prosječan pad dionica od 13,5 posto i tržišna kapitalizacija od sedam milijardi eura svrstavaju ih među najlošije performere u svijetu

Ulagači na Ljubljansku burzu lani su izgubili ukupno 1,5 milijardu eura, koliko iznosi zbirni pad vrijednosti dionica koje na njoj kotiraju. Prosječan pad dionica iznosio je 13,5 posto, a tržišna kapitalizacija sedam milijardi eura, što ih svrstava među najlošije performere u svijetu. Prema informacijama Bankamagazina, vrijednost dionica posljednjeg je dana 2010. porasla jedan posto, čime je minus malo smanjen.

S burze je pobjeglo nekoliko desetaka tisuća ulagača, a promet je bio manji od pola milijarde eura, što je razina iz 1998. Najviše su na vrijednosti izgubile dionice Telekoma Slovenije, čija se cijena srozala za trećinu, te Save, čiji su dioničari izgubili oko 300 milijuna eura. Dobitnici su Gorenje, Mercator, Žito i Cinkarna Celje.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije