Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Crna Gora

Konstruktor opet u igri za Bar - Boljare

željko žderić
Nino Strmotić
30.12.2010.
u 19:03

Splitska tvrtka mogla bi biti izvođač ili podizvođač kineskog investitora koji bi uložio u gradnju te autoceste

Nakon što su propali pregovori crnogorske vlade i grčko-izraelskog konzorcija Aktor, s kojim je ta vlada počela pregovore jer gradnju autoceste Bar - Boljare nije uspjela dogovoriti s hrvatskim konzorcijem, ponovo se otvara šansa da se u taj posao ubaci splitski Konstruktor.

Upravo je ta tvrtka bila predvodnik hrvatskog konzorcija, ali je posao u Crnoj Gori izgubila, kako je tada tvrdila crnogorska vlada, jer nije uspjela osigurati financiranje te autoceste. Vlasnik Konstruktora Željko Žderić, prenose portali, sad izjavljuje kako postoji šansa da se Konstruktor ipak angažira u gradnji autoceste Bar - Boljare. Ta bi tvrtka, naime, mogla biti podizvođač ili izvođač Kinezima, odnosno kineskoj tvrtki Poly Technologies koja bi financirala gradnju te autoceste.

To je projekt vrijedan gotovo tri milijarde eura i Konstruktoru bi bio iznimno bitan s obzirom na to da je u financijskim teškoćama. Varijanta da je Konstruktor izvođač ili podizvođač kineskog investitora mnogo je prihvatljivija od varijante da je hrvatski konzorcij, koji su činili Konstruktor, IGH i Tehnika i koji se raspao nakon gubitka posla u Crnoj Gori, nositelj tog posla, jer nije u stanju osigurati potreban novac. Jedini izlaz za hrvatske građevinare su poslovi izvan granica Hrvatske, u kojoj su investicije zbog recesije zaustavljene.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije