Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Problemi

Konstruktor-inženjering ne 
isplaćuje plaće

autocesta
Arhiva VL
18.02.2012.
u 08:00

Dugovi su se popeli na šest milijuna kuna, a velik dio zaposlenih poslan je na prisilan godišnji odmor

Bilo je potrebno da prije nekoliko dana eksploziv raznese automobil predsjednika Nadzornog odbora Konstruktor-inženjeringa Berislava Bašića pa da se u javnosti počne glasnije govoriti o nezavidnoj situaciji u kojoj se nalazi ta građevinska tvrtka, piše Poslovni dnevnik.

Budući da nisu izlistani na Zagrebačkoj burzi, nisu poznati poslovni rezultati za razdoblje od 2010., no prema mnogim pokazateljima te prema svjedočenjima zaposlenika koje se sve češće ostavlja bez plaće, Konstruktor-inženjering jest u problemima. Osim tekstova o eksploziji, međutim, izašlo je na vidjelo i da većina zaposlenika Konstruktor-inženjeringa nije dva mjeseca dobila plaću. To nam je potvrdio i jedan od zaposlenika tvrtke, koji kaže da je nekadašnji građevinski div gotovo stalno u blokadi zbog ovrha vjerovnika, među kojima su Ina, HEP, telekomunikacijske tvrtke, ali i mnogi manji kooperanti. Plaća se, doznajemo, nekako isplaćuje direkciji tvrtke, ali su, primjerice, radnici na spojnoj cesti od autoceste kod Vrgorca do Ploča bez plaća. Velik dio zaposlenih nedavno je poslan na prisilan godišnji odmor zbog nedostatka posla, a prema nekim informacijama, dugovi su se popeli na šest milijuna kuna. Povremeno su im isključeni telefoni, a zbog nemogućnosti dobivanja bankovnih jamstava, počeli su im izmicati poslovi.

Nakon propalog "posla stoljeća" na gradnji autoceste u Crnoj Gori, i famozni projekt u Kataru gotovo je napušten. Doznajemo da su tamo ostala samo dva čovjeka koji su osnovali svoju konzultantsku kuću, ali je puno gore što je u toj arapskoj zemlji ostao blokiran i dio građevinske operative. Težak udarac stigao je nedavnim porazom na natječaju za gradnju terminala za rasute terete u luci Ploče. Posao je trebao biti vrijedan 50 milijuna eura, ali je iz Ploča objavljeno da Konstruktor nije dostavio jamstvo za obavljanje radova. Posao su dobili španjolski Cyes Infrastructuras i Viadukt.

 

Ključne riječi

Komentara 13

OB
-obrisani-
09:25 18.02.2012.

Kako se ne isplacuju ,pa eno direkcija tvrteke prima placu... Ah da ,ko te pita za radnika,vaznija je direkcija... Boze moj pa mi nismo nizasta doli asteroida i prica gotova... Ko jos treba ovakvu zemlju i ljude...

BR
brle
10:37 18.02.2012.

hdz? ...tko sa vragom tikve sadi.... u slijedecem izbornom ciklusu dolazi na red koja tvrtka? i tako u nedogled, od izbora do izbora crkava poneka,dotad, svemirska tvrtka....fuuujjjjj

CO
covjek
09:15 18.02.2012.

Neisplaćuje?! To je jedna od novih riječi u hrvatskom jeziku ili su novinari polupismeni? Mislim da je ipak ovo drugo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije