Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 144
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kupac Opela pokazao interes i za hrvatsko tržište

Koncern Magna zainteresiran za ulaganje u domaći turizam

Frank Stronach
REUTERS
11.10.2009.
u 17:51

Magna je inače u posljednje vrijeme često spominjana na svjetskom tržištu zbog najavljene kupnje Opela u konzorciju s ruskom Sberbankom.

Potkraj prošloga tjedna članovi izaslanstva kanadsko-austrijskog autoindustrijskog koncerna Magna International boravili su u našoj zemlji te posjetili predsjednicu Vlade Jadranku Kosor.

Utemeljitelj koncerna Frank Stronach predstavio je načela rada i poslovanja multinacionalne korporacije Magna, ali je i tom prigodom iskazao zainteresiranost za ulaganje u našu zemlju, ponajprije hrvatski turizam.

Magna je inače u posljednje vrijeme često spominjana na svjetskom tržištu zbog najavljene kupnje Opela u konzorciju s ruskom Sberbankom. Magnino ulaganje u Opel ponajprije je favorizirala njemačka vlada.

Te dvije tvrtke planiraju kupiti 55-postotni udjel u Opelu, dok bi udjel General Motorsa u njemačkoj tvrtki ostao na 35 posto. Preostalih 10 posto pripao bi radnicima Opela. Sporazum bi, prema najavama, trebao biti zaključen u roku od nekoliko mjeseci.

No prije toga potrebno je definirati rješenja za osnovna pitanja kao što su potpora sindikata i financijski paket njemačke vlade.

Ključne riječi

Komentara 2

GV
goran vrtaric
11:42 12.10.2009.

Hrvatskoj ne moze nista bolje da se desi od Magne, ciji vlasnij gospodin Frank Stronach, moze biti samo dobar primjer. Prije 40 godina iz Austrije otisao sa 100 kanadskih dolara u Kanadu, a nakon 40 godina vratio se nazad u domovinu kao multimilijarder. Ne ponasa se kao tajkun, posten covjek koji se obogatio svojim radom i mozgom, procitajte njegovu autobiografiju, u Austriji svojoj domovini stvorio na desetke tisuca novih radnih mjesta, od politike puno puta ostavljan na cjedilu i slicno. Za mene je covjek poput Franka Stronacha i njegove Magne vise nego dobrodosao kao ulagac u Hrvatsku privredu. Hrvatska od takvog covjeka moze samo profitirati On se i sa ovom krizom dobro nosi, iako je i u njegovoj firmi bilo otpustanja radnika, to nije izazvalo vece socijalne probleme. Magna inace radi velike projekte za firme kao sto su BMW ,Mercedes Bentz,i ostale velike auto kuce, vlasnik je firme Stayer u Austriji (Traktori, kamioni i drugo) i o njegovim poslovnim uspjesima trebalo bi prilicno puno prostora.

CV
citalac_vl
12:15 12.10.2009.

Da, Magna je nadasve dobrodošla u HR ali ne zbog ulaganja u turizam (tamo bi i onako otvarali mega hotelčine, a nisam siguran da nam to treba) nego zbog ulaganja u proizvodnju. Pogledajmo samo koje su firme i Magninom portfelju pa će nam sve biti jasno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije