Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Split

Kinezi zainteresirani za kupnju Dalmacijavina

Željka Keruma posjetio je kineski veleposlanik (1)
Foto: Tino Jurić/PIXSELL
1/3
08.03.2012.
u 15:33

Dogradonačelnik Šundov novinarima je rekao kako Željko Žderić, direktor Konstruktora, najavljuje da će plaća biti u petak, najkasnije u ponedjeljak. To bi značilo normalan nastavak radova na Zapadnoj obali.

– Istina je, jedna privatna kineska tvrtka zainteresirana je za kupnju Dalmacijavina – potvrdio je veleposlanik NR Kine Shen Zhifeij nakon prijma kod splitskog gradonačelnika Željka Keruma. Govorili su o mogućnostima zajedničke suradnje, prije svega na gospodarskom planu i dogovorili da će Split postati grad prijatelj s jednim gradom u Kini.

– Kerum je nakon kratkih izjava o susretu s kineskim veleposlanikom otišao, a svoga zamjenika Juru Šundova ostavio je da s novinarima porazgovara o aktualnim problemima u Splitu, poput zastoja o uređenju Zapadne obale.

– U četvrtak smo održali dva sastanka s Konstruktorom. Na Zapadnoj obali se radi, ali ne onim intenzitetom koji bi nas zadovoljio. Konstruktor je u velikim poteškoćama pa smo razgovarali mogu li se rokovi od 15. travnja ispoštovati. Nismo uspjeli dogovoriti jer se vidi da je gubitak od najmanje pet radnih dana – rekao je Šundov i dodao kako podizvođač Pomgrad radi kako je ugovoreno.

– Direktor Žderić nam je dao informaciju da će plaća u Konstruktoru biti u petak, najkasnije u ponedjeljak. Nadamo se da će zaista biti tako. Dali smo im još par dana, u utorak imamo novi sastanak – rekao je Šundov. Kaže kako postoji mogućnost raskidanja ugovora i uvođenja nekog drugog u posao.

Komentara 28

Avatar madcap
madcap
18:22 08.03.2012.

Ma kakvo Dalmacijavino! Svi ambasadori i konzuli samo traže izgovor da vide i upoznaju tog redikula na čelu Splita. Postali smo svjetska sprdačina.

Avatar Topgen
Topgen
23:18 09.03.2012.

Nije Dalmacijavino nego DalmacijaOCAT.

TO
Toni50
16:43 08.03.2012.

Kinezi zainteresirani za kupnju Dalmacijavina, sa tim da bi oni natavili proizvodnju vina ali tako da ga se proizvodi iz riže !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije