Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Biznis Kompanije i tržišta

Kinezi zainteresirani za kupnju Dalmacijavina

Dogradonačelnik Šundov novinarima je rekao kako Željko Žderić, direktor Konstruktora, najavljuje da će plaća biti u petak, najkasnije u ponedjeljak. To bi značilo normalan nastavak radova na Zapadnoj obali.
08. ožujka 2012. u 15:33 28 komentara 5 prikaza
Željka Keruma posjetio je kineski veleposlanik (1)
Foto: Tino Jurić/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

– Istina je, jedna privatna kineska tvrtka zainteresirana je za kupnju Dalmacijavina – potvrdio je veleposlanik NR Kine Shen Zhifeij nakon prijma kod splitskog gradonačelnika Željka Keruma. Govorili su o mogućnostima zajedničke suradnje, prije svega na gospodarskom planu i dogovorili da će Split postati grad prijatelj s jednim gradom u Kini.

– Kerum je nakon kratkih izjava o susretu s kineskim veleposlanikom otišao, a svoga zamjenika Juru Šundova ostavio je da s novinarima porazgovara o aktualnim problemima u Splitu, poput zastoja o uređenju Zapadne obale.

– U četvrtak smo održali dva sastanka s Konstruktorom. Na Zapadnoj obali se radi, ali ne onim intenzitetom koji bi nas zadovoljio. Konstruktor je u velikim poteškoćama pa smo razgovarali mogu li se rokovi od 15. travnja ispoštovati. Nismo uspjeli dogovoriti jer se vidi da je gubitak od najmanje pet radnih dana – rekao je Šundov i dodao kako podizvođač Pomgrad radi kako je ugovoreno.

– Direktor Žderić nam je dao informaciju da će plaća u Konstruktoru biti u petak, najkasnije u ponedjeljak. Nadamo se da će zaista biti tako. Dali smo im još par dana, u utorak imamo novi sastanak – rekao je Šundov. Kaže kako postoji mogućnost raskidanja ugovora i uvođenja nekog drugog u posao.

VIŠE PUTA ZABRANJENI
Masoni su u Hrvatsku došli u 18. stoljeću, a trenutno ih je 800
Valamar
Dobar posao u Valamaru
Ako volite ljude, kao animator u hotelu uopće nemate osjećaj da radite. To je posao mojeg života
 • Avatar madcap
  madcap:

  Ma kakvo Dalmacijavino! Svi ambasadori i konzuli samo traže izgovor da vide i upoznaju tog redikula na čelu Splita. Postali smo svjetska sprdačina.

 • Avatar Topgen
  Topgen:

  Nije Dalmacijavino nego DalmacijaOCAT.

 • Toni50:

  Kinezi zainteresirani za kupnju Dalmacijavina, sa tim da bi oni natavili proizvodnju vina ali tako da ga se proizvodi iz riže !