Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Auro Domus

Kako je otkup zlata financirao najveće otkriće u svjetskoj povijesti

Kako je otkup zlata financirao najveće otkriće u svjetskoj povijesti
Foto: Promo
1/2
15.11.2017.
u 08:53

Znate li da je otkup zlata uključen u jedno od najvećih povijesnih otkrića – ono Kristofora Kolumba

Otkup zlata danas donosi stotine, tisuće, pa i na desetke tisuće kuna brojnim hrvatskim građanima koji koriste usluge Auro Domusa, no znate li da je to djelatnost koja je prisutna stoljećima? Štoviše, znate li da je otkup zlata uključen u jedno od najvećih povijesnih otkrića – ono Kristofora Kolumba koji je, tražeći Indiju, nabasao na kontinent koji će se s godinama razviti u najmoćniju svjetsku gospodarsku silu. Ameriku.

Foto: Promo

Gdje je u toj priči otkup zlata? Na samom početku. Naime, Kolumbo je, želeći dokazati da je zemlja okrugla i da će ploveći na zapad stići do Indije, financiranje svog ne osobito jeftinog poduhvata pokušao dogovoriti s vladarima Portugala, Francuske i Engleske. Svi su ga odbili...

No, više sreće imao je kod španjolske kraljice Izabele, koja je – kako priča kaže – prodala kraljevsko zlato i svoj nakit, kako bi financirala riskantno Kolumbovo istraživanje. U konačnici, svi znamo, nagrađena je prilično izdašno: ne samo zlatom i bogatstvom s novog kontinenta, već i vječnim mjestom u svjetskoj povijesti.

Tako je kraljici Izabeli otkup zlata donio – Ameriku... I slavu koja će trajati dok taj kontinent „ne potone u more“. Ova priča inspirirala je i Auro Domusovu reklamu za otkup zlata, realiziranu u atraktivnoj kratkoj crtanoj formi.

 

Ne morate „otkriti Ameriku“ da biste iskoristili pogodnosti koje vam pruža Auro Domus – dovoljno je da na stranicama tvrtke otkrijete lokaciju najbliže poslovnice i zamijenite svoje staro zlato za gotovinu na licu mjesta!

Više informacija dostupno je putem stranice otkupzlata.aurodomus.hr, besplatnog info-telefona 0800 7372 i facebook stranice Auro Domusa.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije