Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povoljne kamate

Ina digla kredit od čak 400 milijuna dolara za dug i investicije

ina,ugovor (1)
Foto: Ina
1/3
04.04.2013.
u 13:38

Uvjeti kredita izuzetno su povoljni s obzirom na krizu na EU tržištu i stanje likvidnosti, kažu u Ini

Predsjednik uprave Ine Zoltan Aldott i član uprave Niko Dalić potpisali su u Londonu ugovor o dugoročnom viševalutnom revolving kreditu sa 12 banaka vrijednom 400 milijuna dolara. Uvjeti kredita izuzetno su povoljni s obzirom na krizu na EU tržištu i stanje likvidnosti, odnosno financiranje je jeftino, kažu u Ini.

Naime, kamata koju će plaćati manja je od pet posto, odnosno na 3,75 posto dodat će se vrijednost libora. Kako je riječ o revolving kreditu, Ina ne mora odmah povući cijeli iznos, nego po potrebi, a također i u valuti kojoj želi, eurima ili dolarima. Rok otplate je tri godine, uz mogućnost produženja za dvije godine. Kamata domaće kompanije bolja je od one koju je dobila država kod nedavnog izdanja obveznica, a bila je oko 5,6 posto.

– Kredit će djelomično biti korišten za refinanciranje postojećeg kredita koji sljedeći tjedan dolazi na naplatu, ali i za ulaganja, primjerice plinsko polje u Međimurju, postojeća u Egiptu i Angoli, obnovu rafinerije u Rijeci te razvoj maloprodaje – rekao je Aldott. Istaknuo je i da su ovakvi povoljni uvjeti financiranja dokaz da je Ina i dalje prepoznata kao ugledan partner na međunarodnim financijskim tržištima.

– Kontinuirano prepoznajemo snagu Ine i ambiciju nastavka misije da postane uvažen tržišni igrač u jugoistočnoj Europi – istaknuli su Friedrich Hondl ispred Erste banke i Istvan Saldo iz ING banke.

Glavni ugovaratelji kredita su Erste Group banka, ING, Privredna, CIB banka, Raiffeisen International i Sberbank. A uz njih je Tokyo-Mitsubishi UFJ, BayernLB, Natixis, Societe Generale – Splitska banka, Amsterdam Trade i KDB banka. Uglavnom, među njima su sve važnije domaće banke, koje su pristale na uvjete financiranja, a koje je povoljno, kažu u Ini.

>> Prosvjed radnika Ine: Vama bonusi, nama burza – neće moći!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije