Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čelnici kršili propise?

HOK poništio izbore u brodskom Udruženju obrtnika

'09.12.2012., Zagreb - Predsjednik Hrvatske obrtnicke komore Dragutin Ranogajec. Photo: Boris Scitar/VLM/PIXSELL'
Boris Ščitar/Večernji list
11.02.2015.
u 16:54

Udruženju je naloženo da najkasnije do 17. veljače organizira novu Izvanrednu skupštinu i ispravi uočene nepravilnosti

Upravni odbor Hrvatske obrtničke komore obustavio je provedbu Odluke o kriterijima i provođenju izbora za tijela slavonskobrodskog Udruženja obrtnika te kandidata za članove Skupštine Županijske obrtničke komore. Sporni akt vraćen je na ponovnu raspravu i odlučivanje radi ispravaka nepravilnosti, a svi provedeni izbori unutar udruženja, uključujući i izbor Anke Šakić za novu-staru predsjednicu, proglašeni su ništavnim.

Udruženju je naloženo da najkasnije do 17. veljače organizira novu Izvanrednu skupštinu i ispravi uočene nepravilnosti.

- Ne postupi li brodsko udruženje sukladno našoj odluci, sve ovlasti oko provođenja izbora i konstituiranja nove Skupštine preuzet će povjerenstvo – navodi se u dopisu kojeg je potpisao predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec. Neki brodski obrtnici, među kojima i stolar Damir Biondić, nedavno su upozorili na nepropisno provođenje izbora u brodskom Udruženju obrtnika, što se pokazalo utemeljenim. Oni drže kako je jedan od osnovnih preduvjeta za unaprjeđenje brodskog obrtništva smjena dosadašnjeg vodstva tog tijela.

Kako neslužbeno doznajemo, iz brodskog Udruženja obrtnika najavili su kako će postupiti sukladno odlukama HOK-a, premda su ranije tvrdili kako su sve aktivnosti oko Izborne skupštine te pojedinačnih skupština svih cehova odrađene u skladu s propisanom procedurom.

>>Dragutin Ranogajec: Ugostiteljima treba vratiti stopu PDV-a na 10%

>>Dragutin Ranogajec novi čelnik Hrvatske obrtničke komore

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije